ЖИТТЯ

Народний депутат Олександр Федієнко зустрівся із жителями Переяслава: про що говорили

Жителі Переяслава поспілкувалися із Народним депутатом Олександром Федієнком. Вони скаржилися йому на проблеми міста.

21 квітня у Центрі розвитку підприємництва відбулася зустріч із Народним депутатом від партії “Слуга народу” Олександром Федієнком. Активісти, волонтери й інші переяславці розповіли йому про нагальні проблеми нашого міста й поцікавилися, які існують шляхи щодо їх вирішення. На заході було близько 20 людей, серед яких — журналісти Інформатора.

Майже половина людей підготувала запитання, прохання чи просто певну тему для обговорення. Олександр Федієнко наголосив, що усі звернення мають бути в письмовому вигляді, щоби влада звертала на них увагу, а людям було на що посилатися. Втім, серед переяславців документацію принесла тільки одна людина — адвокатка Олена Гичко. Інші прийшли з усними запитами, але зараз планують створювати письмові.

Активіст і краєзнавець Микола Богатир наголосив на проблемі слабкої просвітницької діяльності в Переяславі. Він розказав про відсутність обізнаності серед жителів: ніхто не знає про “Пам’ятний знак на честь першої літописної згадки назви краю Україна” у 1187 році та чому “Площа Переяславської Ради” зараз носить назву “Майдан Княжий двір”.

Олександра Дем’яненко, місцева активістка, розповідала про жахливий стан річки Альта. З цього приводу вона разом із Валерієм Дорошевичем, Миколою Богатирем та іншими небайдужими людьми вирішила, що потрібно створювати письмове звернення до влади.

Олег Любченко скаржився на жахливий стан дитячих майданчиків та на невелику кількість їх у Переяславі. Із села Харківці приїхала Тетяна Зайцева, голова ГО “Кіт у чоботях”. Вона розповіла про свою організацію та подальші плани, а також просила в нардепа Олександра Федієнка порад щодо розвитку та можливостей фінансування.

Ми підготували детальний відеорепортаж з найцікавішими моментами цієї зустрічі.

Нагадуємо, 21 квітня, неподалік парку “Набережний” в Переяславі зариблювали річку Альта. 63 кілограми коропів, білих амурів і товстолобів поповнили водойму. Як це було, дізнавайтеся за посиланням.

Юлія Кравченко

Відео: Юрій Товкайло

Нагору