ЖИТТЯ

Погода на 28 квітня: у Переяславі буде сонячно

Завтра протягом дня буде погода буде сонячною. Температура повітря підніметься до 12 градусів тепла. 

28 квітня протягом дня буде погода буде сонячною, але опівдні на небі з’являться хмари. Вночі можна буде побачити зірки. Найтепліше буде вдень та ввечері – 11-12 градусів з позначкою плюс. Найхолодніше буде о 6:00 – 1 градус тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Швидкість вітру буде всього 2-7 м/с. Опадів синоптики не прогнозують. Вологість повітря коливатиметься між 39 та 89 відсотками протягом доби. Тривалість дня 28 квітня – 14 годин 33 хвилини. Завтра день буде довшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:35, а захід – о 20:08.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1909 році – 27,4 градуса тепла, а найнижчу в 1902-му – 1 градус морозу.

Народний прогноз:

У цей день вшановують пам’ять святих апостолів Аристарха, Пуда, Трохима. У цей день оглядають пасіки: “На день святого Пуда діставай бджіл з-під споду”. Вважалось, що бджолиний рій, який залетів на чужий двір, обіцяв господарю дому щастя. На Пуда калина і горобина бруньки розпускають. При нормальній весні у цей час розпускаються листя на березі. З’являються жаби. У садах спостерігається раннє цвітіння вишні.

Оксана Симоненко

Нагору