ЖИТТЯ

Погода на 29 квітня: у Переяславі буде 14 градусів тепла

Завтра протягом дня погода буде хмарною, але сонце з’являтиметься із-за хмар. Вночі можна буде побачити зірки. 

29 квітня протягом дня погода буде хмарною з проясненнями. Найтепліше буде вдень та ввечері – 14 градусів з позначкою плюс. Найхолодніше буде о 6:00 – 5 градусів тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Швидкість вітру буде всього 6-12 м/с. Опадів синоптики не прогнозують. Вологість повітря коливатиметься між 46 та 78 відсотками протягом доби. Тривалість дня 29 квітня – 14 годин 37 хвилин. Завтра день буде довшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:33, а захід – о 20:10.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1957 році – 26,1 градуса тепла, а найнижчу в 1915-му – 1,1 градуса морозу.

Народний прогноз:

29 квітня відзначають день пам’яті святих мучениць Ірини, Агапії і Хіонії. У народі святу Ірину називали “Розрий берега”, оскільки при весняних стоках води стаються обриви річкових берегів, зсуви. Вода підмиває береги. Також святу Ірину називали Розсадницею і у цей день сіяли капусту на розсаду. Наші пращури примітили: “Якщо ярки заграють і знову замерзнуть – чекай перешкоди на врожай”.

Оксана Симоненко

Нагору