ЖИТТЯ

Погода на 2 травня: в Переяславі температура підніметься до 22 градусів тепла

Завтра температура підніметься до 22 градусів тепла. Вдень буде сонячно. Вночі та ввечері синоптики прогнозують невеликий дощ. 

2 травня протягом дня погода буде сонячною, але вночі та ввечері може пройти невеликий дощ. Найтепліше буде вдень та ввечері – 20-22 градуси з позначкою плюс. Найхолодніше буде опівночі – 16 градусів тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Швидкість вітру буде всього 4-10 м/с вдень, та може піднятися до 14-18 м/с вночі. Опади – 0,4 мм. Вологість повітря коливатиметься між 58 та 91 відсотками протягом доби. Тривалість дня 1 травня – 14 годин 46 хвили. Завтра день буде довшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:28, а захід – о 20:14.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1934 році – цілих 30 градусів тепла, а найнижчу в 1962-му – 0,6 градуса морозу.

Народний прогноз:

У цей день вшановується пам’ять преподобного Івана Ветхопещерника. У народі цього святого називали Іваном Воїном, і вірили в нього як захисника від крадіїв. У цей день був звичай розстилати на землі полотна, класти пироги. Таким чином наші пращури пригощали весну, щоб вона дала хороший врожай. У цей час зацвітає бузина, жовта акація, польовий клен, осина.

Юлія Кравченко

Нагору