ЖИТТЯ

Візит школярів та знайдений на дорозі цуцик: що було в притулку Переяслава цього тижня

Передвеликодній тиждень для ГО “У добрі руки” був досить насиченим. До притулку навідалися учні школи №2, біля клініки “Айболіт” невідома людина підкинула цуценят, а ще Тетяна Зайцева, яка займається притулком для котів, знайшла на дорозі беззахисне цуценя.

Тетяна Чеботарь, голова ГО “У добрі руки”, розповіла Інформатору подробиці про події в пункті перетримки Переяслава.

Підкинули собак

Тетяна Чеботарь розповіла про те, як людина підкинула цуценят до дверей ветклініки “Айболіт”:

— 25 квітня, о 10:55 мені Руслан Саулко прислав фотографію, на якій видно, що до “Айболіту” підкинули чотирьох цуциків. Потім, трохи пізніше, він виклав відео, де видно жінку, яка це зробила. Ми розмістили відео на Facebook, щоб її хтось впізнав. І, так, її впізнали, але ми поки не кажемо хто це. Поліція створила протокол і діло йде до суду. Передбачається, що буде штраф. Чесно кажучи, мені цю жінку дуже шкода.

Зараз ці цуцики в людини на перетримці, ця людина їм вколює вакцину — це обов’язково. Ніякий притулок до себе не бере невакцинованих цуциків, тому що вони вмирають. Всі собаки, які перебувають на перетримці в ГО “У добрі руки” — провакциновані.

Знайшли цуцика на дорозі

28 квітня Тетяна Зайцева, голова ГО “Кіт у чоботях” їхала з Переяслава додому, в село Харківці. Під селом Гребля, на дорозі вона знайшла цуценя, котре забрала до себе додому. Вона залишила про це допис на Facebook, на який відгукнулися люди з ДСНС. Тетяна Чеботарь зазначила, що ДСНС добре знають, як перетримці важко, тому часто відгукуються. Сьогодні, 1 травня цуцик знайшов свою родину. Тепер він у безпеці.

Цуценя знайшли під селом Гребля

Школярі відвідали притулок

У четвер, 29 квітня, учні та вчителі школи №2 відвідали притулок у Переяславі. Вони провідали собачку, яка нещодавно впала з даху, а також познайомилися з іншими мешканцями пункту перетримки.

Детальніше про їх візит розповіла Тетяна Чеботарь:

— Класний керівник провела вікторину про собак під назвою “Вірю чи не вірю”. Я здивувалася, що ці діти так багато знають й навіть сама дізналася багато нового й цікавого. Цього разу приїхала тільки перша частина школярів. Педагог-організатор школи сказала, що діти приїздитимуть до притулку маленькими групами. До речі, учні школи №2 були в нас вперше і їм, звісно, дуже сподобалося. Учні інших шкіл Переяслава також навідуються до притулку. Частіше за все приходять з третьої. Вони проводять різні акції стосовно тварин, шиють собачкам лежаки.

Учні школи №2 навідалися до притулку

Нагадуємо, Переяслав більше не в “червоній” карантинній зоні. Що дозволено з 1 травня дізнавайтеся за посиланням.

Юлія Кравченко

Нагору