ЖИТТЯ

Домашнє насильство, бійка за землю та незаконна риболовля: як минула доба для поліції Переяслава

Протягом доби 4 травня переяславські поліцейські мали 18 викликів. Що траплялося у нашому місті та навколишніх селах.

За добу 4 травня до відділу поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського РУП надійшло 18 повідомлень. Інформатор розповідає про найцікавіші виклики.

О 13:14 на полі у Великій Каратулі Переяславської ТГ виник конфлікт між двома чоловіками, внаслідок чого один побив заявника. Медичної допомоги він не потребував. Учасники події посварилися через земельну ділянку, яку не можуть поділити.

О 16:16 надійшло повідомлення, що у селі Переяславське Студениківської ТГ протягом двох місяців з дачі викрали два велосипеди (гірський та німецький) та бензопилу. Зловмисники зірвали замок.

О 16:44 у Переяславі на окружній дорозі біля АЗС “БРСМ-Нафта” FORD Fiesta злетів у кювет. Водій сам викликав поліцію. Ніхто не постраждав, лише пошкодилася автівка.

О 22:35 у Хоцьках Циблівської ТГ в урочищі Піщанка старший інспектор водної поліції разом із інспектором-екологом затримали чоловіка зі знаряддям для вилову риби та, власне, рибою. Викликали слідчо-оперативну групу. А о 4:56 5 травня вони ж затримали чоловіка, який здійснював незаконний вилов риби сітками поблизу насосної станції річки Трубіж у Переяславі.

О 23:08 4 травня надійшло повідомлення від жительки Єрківець Дівичківської ТГ про те, що чоловік її сестри кидається битися до дружини та двох дітей, неадекватно себе поводить. Тож жінка з дітьми втекла від нього до сестри. Однак чоловік погрожує підпалити їхній будинок у Переяславі та говорить, що приїде до неї. Зазначається, що він неодноразово вчиняв домашнє насильство. Ця справа розслідується як домашнє насильство.

Як виявити домашнє насильство, пояснили в поліції

Зрозуміти, що з вами відбувається домашнє насильство, а не конфлікт, допоможе відповідь на такі запитання:

  • Чи можете ви сказати, що партнер часто вас ображає, принижує та/або критикує?
  • Чи відчуваєте ви свою залежність від настрою та/або бажань партнера?
  • Чи партнер забороняє вам спілкуватися з друзями та/або рідними?
  • Чи контролює партнер, на що ви витрачаєте власні кошти, чи докоряє (маніпулює) цим?
  • Чи було таке, що партнер завдавав вам фізичного болю?

Якщо у вас є відповіді “так” на запитання — це вагомий привід звернутися за консультацією до фахівців, а в разі необхідності за допомогою, адже висока ймовірність того, що ви перебуваєте в ситуації домашнього насильства:

  • Виклик поліції: 102. Цілодобово.
  • Поліцейський чат-бот #ДійПротиНасильства (@police_helpbot), який допоможе скерувати ваші подальші дії.

Також за добу поліція зареєструвала чотири смерті (ненасильницькі та не після нещасних випадків): у Горбанях Ташанської ТГ, Чопилках Ташанської ТГ, Сомковій Долині Студениківської ТГ та в Переяславі.

Нагадаємо, що вчора ми давали таке ж інформаційне зведення за добу. Про найцікавіші події читайте за посиланням.

Віталій Усик

Нагору