ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте зелений борщ зі щавлем

Борщ зі щавлем – один із найбільш смачних і корисних весняно-літніх супів. Щавель додає цьому бopщу xapaктepного зeлeного кольору.

Як приготувати борщ зі щавлем, розповість Інформатор.

Інгредієнти: 

  • 500 г свинини
  • 2 картоплини
  • 1 морквина
  • 1 цибулина
  • 70 г щавлю
  • 4 курячі яйця
  • 2,5 л води
  • 1 лавровий лист
  • 20 г рослинної олії
  • сіль за смаком
  • сухі спеції за смаком

Приготування:

  1. Візьміть свинину з кісточкою або ребра, залийте холодною водою й доведіть до кипіння. Знімайте пінку.
  2. Варіть м’ясо на повільному вогні впродовж години. Потім витягніть його та очистіть від кісток. Бульйон процідіть й поверніть у нього м’ясо. Доведіть все знову до кипіння.
  3. Очистіть овочі від шкірки та промийте в проточній воді. Картоплю наріжте невеликими шматочками й опустіть в киплячий бульйон.
  4. Моркву натріть на середній терці, цибулю дрібно наріжте. На гарячу сковороду налийте трохи олії та викладіть подрібнені цибулю й моркву. Обсмажуйте 3-5 хвилин на середньому вогні. Потім викладіть готову засмажку в каструлю із супом.
  5. Яйця відваріть в киплячій воді впродовж 5-7 хвилин. Потім залийте їх холодною водою й остудіть. Очистіть їх від шкаралупи, наріжте та додайте в суп. Для аромату додайте один лавровий лист. За смаком посипте сіллю і спеціями.
  6. Свіжий щавель промийте і наріжте. Коли в супі картопля стане м’якою, додавайте щавель. Разом із щавлем доведіть все до кипіння.
  7. Кип’ятити щавель немає необхідності. Тому додавайте його в суп наприкінці варіння, перед вимиканням. Готовий зелений борщ накрийте кришкою й дайте трохи настоятися.

Оксана Симоненко

Нагору