Борщ зі щавлем – один із найбільш смачних і корисних весняно-літніх супів. Щавель додає цьому бopщу xapaктepного зeлeного кольору.
Як приготувати борщ зі щавлем, розповість Інформатор.
Інгредієнти:
- 500 г свинини
- 2 картоплини
- 1 морквина
- 1 цибулина
- 70 г щавлю
- 4 курячі яйця
- 2,5 л води
- 1 лавровий лист
- 20 г рослинної олії
- сіль за смаком
- сухі спеції за смаком
Приготування:
- Візьміть свинину з кісточкою або ребра, залийте холодною водою й доведіть до кипіння. Знімайте пінку.
- Варіть м’ясо на повільному вогні впродовж години. Потім витягніть його та очистіть від кісток. Бульйон процідіть й поверніть у нього м’ясо. Доведіть все знову до кипіння.
- Очистіть овочі від шкірки та промийте в проточній воді. Картоплю наріжте невеликими шматочками й опустіть в киплячий бульйон.
- Моркву натріть на середній терці, цибулю дрібно наріжте. На гарячу сковороду налийте трохи олії та викладіть подрібнені цибулю й моркву. Обсмажуйте 3-5 хвилин на середньому вогні. Потім викладіть готову засмажку в каструлю із супом.
- Яйця відваріть в киплячій воді впродовж 5-7 хвилин. Потім залийте їх холодною водою й остудіть. Очистіть їх від шкаралупи, наріжте та додайте в суп. Для аромату додайте один лавровий лист. За смаком посипте сіллю і спеціями.
- Свіжий щавель промийте і наріжте. Коли в супі картопля стане м’якою, додавайте щавель. Разом із щавлем доведіть все до кипіння.
- Кип’ятити щавель немає необхідності. Тому додавайте його в суп наприкінці варіння, перед вимиканням. Готовий зелений борщ накрийте кришкою й дайте трохи настоятися.
Оксана Симоненко