ЖИТТЯ

У Переяславі депутати міськради реставрували монумент за власні кошти

На березі Дніпра неподалік спортбази у Переяславі стоїть пам’ятний знак героям Букринського плацдарму. Його реставрували депутати міськради.

Букринський плацдарм — один із плацдармів під час битви за Дніпро в часи Другої світової війни. У деяких джерелах зазначається, що в боях за Букринський плацдарм загинуло близько 250 тисяч людей (деякі історики припускають, що значно більше). Один із постаментів героям цієї події є в Переяславі. 25 квітня депутати міської ради почали реставрувати цей пам’ятний знак , а вчора, 5 травня, роботи повністю завершилися. Загалом на це витратили 10 тисяч гривень. Про це Інформатору розповіла депутатка міської ради Яна Поліч.

— Ми з місцевими депутатами партії ОПЗЖ самі це ініціювали, — зазначила Яна Поліч. — Просто побачили плачевний стан цієї місцевості. Простіше кажучи, на грунті просто лежали плити, а навколо проростала купа бур’яну. А найбільшою проблемою був фундамент, а точніше — його відсутність: фундамент так роз’їхався, що його там уже просто не було. Тому ми закупили матеріали й усе зробили. Участь взяли два робітники, які заливали новий фундамент, і троє депутатів міської ради: я, Віталій Марченко та Олег Бутович. Окрім заливання фундаменту, ми все побілили, посадили поряд квіти, повиривали бур’яни. Це вже більше косметичний момент, але теж важливий.

Реставрація тривала з 25 квітня і завершилася 5 травня

Ось такий вигляд мали плити до реставрації

Нагадуємо, 1-3 травня на Черкащині відбулось щорічне вшанування героїв Холодного Яру. Від Переяславської громади долучився гурт “Дівчата”.

Юлія Кравченко

Фото надала Яна Поліч

Нагору