ЖИТТЯ

Велика Каратуль знімається, нудне міське дербі: як розпочався чемпіонат Переяславщини з футболу

Вчора стартував чемпіонат Переяславщини з футболу. На матч-відкриття зібралося зовсім мало вболівальників, а Велика Каратуль покидає турнір, так і не вступивши в змагання.

8 травня стартував чемпіонат Переяславщини з футболу. Цього року на турнір заявилося десять команд. Однак вже після першого туру знялася Велика Каратуль. Команда не зібралася на перший виїзний матч із Вовчковом, і оцінивши свої реальні можливості, прийняла рішення не брати участь в чемпіонаті. Можливо, це й чесно стосовно інших учасників змагань. Однак від цього менш ганебним “виступ” Великої Каратулі не стає. Як розповів Інформатору голова районної федерації футболу Владислав Столяренко, наступного тижня проведуть виконком, під час якого визначаться з покаранням для команди. Можливо, це буде штраф.

Інші чотири матчі туру все-таки відбулися. Хоча більшості з них краще б і не було. І у Дем’янцях, і у Дівичках грати у футбол просто не було сенсу, бо приїхали туди в гості відверто слабші команди. Лецьки та Циблі мали б виступати у першій лізі чемпіонату району, якби вона була. Однак через недостатню кількість команд в одній лізі зібралися всі. Тому можна спрогнозувати, що до завершення першого кола втомляться по понад 5 м’ячів за гру пропускати ті ж Лецьки чи Циблі і покинуть чемпіонат слідом за Великою Каратуллю. А поки в першому турі такі результати: Дем’янці (Переяславська ТГ) – Циблі (Циблівська ТГ) 6:0, “Дніпро” (Дівички) – Лецьки (Циблівська ТГ) 7:0.

У центральному матчі туру Семенівка (Студениківська ТГ) та “Матадор” (Переяслав) не змогли виявити кращого – 1:1. Як бачите, головні фаворити змагань втратили очки відразу. Однак навряд це їх сильно засмучує, бо боротьба за “золото” має розгорнутися саме між ними. Дем’янці в цьому році дещо ослабли. А чи готовий “Дніпро” все-таки нарешті увірватися в боротьбу за чемпіонство, залишається під питанням. “Переяслав-БРСМ” стартує з поразки і при цьому розчаровує грою, тому назвати його претендентом на чемпіонство язик не повертається.

Саме “Переяслав-БРСМ” та “Солонці” на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі провели матч-відкриття цьогорічного чемпіонату. Можливо, через негоду, а скоріше за все, з інших причин на трибунах зібралося дуже мало людей. Вболівальники заповнили два ряди на двох секторах (якщо ті облізлі криві лавки на нашому стадіоні можна назвати трибунами, розділеними на сектори). Словом, у селах зазвичай на футбол приходить більше людей, ніж у 25-тисячному Переяславі. Команди зіграли відповідно, забивши на двох лише один гол. Відзначилися саме “Солонці”, здобувши першу перемогу.

У Переяславі нечисленні глядачі побачили лише один гол

Яка погода, такий і футбол – сумний

Після обласного кубка, це навіть футболом важко назвати

У такому матчі стандарти виходять на основний план

Нагадаємо, що 4 травня відбулися матчі 1/16 фіналу кубка Київщини з футболу. В одному з них “Матадор” із Переяслава переміг “Софію” із Софіївської Борщагівки. А вже завтра, 10 травня, в 1/8 фіналу “Матадор” прийме іншу вищолігову команду – ФК “Калинівка”. Матч розпочнеться о 17:00 на стадіоні ім. В. Лобановського. Підтримайте наших хлопців!

Віталій Усик

Нагору