Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

“Матадор” з Переяслава у серії пенальті вибив із кубка Київщини вищолігову “Софію”

Переяславський “Матадор” у серії пенальті переміг “Софію” із Софіївської Борщагівки. Таким чином наша команда пройшла до 1/8 фіналу кубка Київщини з футболу.

Сьогодні, 4 травня, відбулися матчі 1/16 фіналу кубка Київщини з футболу. В одному з них “Матадор” із Переяслава приймав “Софію” із Софіївської Борщагівки. Суперник переяславської команди вже другий рік поспіль грає у вищій лізі чемпіонату області, при цьому посідає місця в середині турнірної таблиці. “Матадор” натомість ще не має досвіду в подібних змаганнях, грає лише на районному рівні. Однак суттєво підсилившись та серйозно налаштувавшись на гру, наші хлопці змогли подолати сильнішого “на папері” опонента. Основний час команди завершили з рахунком 1:1, а в серії пенальті переяславці були кращими – 3:1. Про перебіг матчу Інформатор розповідає прямісінько зі стадіону ім. В. Лобановського в Переяславі.

У першому таймі здавалося, що господарі дещо нервують. Через це часом припускалися дитячих помилок, як, наприклад, на третій хвилині, коли гравець “Софії” ще з центральної лінії вискочив віч-на-віч з голкіпером, але не влучив у ворота. Або ж на 20 хвилині помилився вже сам воротар “Матадора” Владислав Кереєв. Після удару зі штрафного він, певно, очікував, що хтось переправлятиме м’яч у ворота, втім, ніхто до нього так і не доторкнувся. М’яч опинився у сітці, а голкіпер не встиг на нього зреагувати. Якщо ви бачили останній гол Де Брюйне у ворота французького ПСЖ, то приблизно уявляєте, як це було.

Реабілітовуватися Кереєву довелося в другому таймі, коли біля його володінь раз-по-раз виникала небезпека. Апогеєм став потужний удар здалеку за десять хвилин до кінця. М’яч летів майже у дев’ятку воріт, однак досить таки невисокий голкіпер переяславської команди у неймовірному стрибку “для перших сторінок газет” відбив його на кутовий. І тут стало зрозуміло, що цей хлопець не дозволить своїй команді програти сьогодні. При чому до цього моменту рахунок вже був 1:1. На 62 хвилині Олександр Чабаненко злету вколотив м’яч у сітку.

Вочевидь, “Софія” недооцінила команду, про яку навряд чи щось чула до сьогоднішнього матчу. Звичайно, коли рахунок став рівним вона намагалася якось змінити хід поєдинку на свою користь. На поле навіть вийшов досвідчений Віктор Мельник, який провів більше ста матчів в Прем’єр-лізі України за різні клуби (зокрема, харківський “Металіст” та одеський “Чорноморець”), однак він не зміг нічого не змінити. “Софії” цього дня не вистачало запалу, якого в переяславської команди в свою чергу було із запасом. Тому серія пенальті просто не могла закінчитися не на нашу користь.

Перший удар “Матадор” не реалізував, втім, це не стало проблемою. Бо за справу взявся Владислав Кереєв. Він парирував три одинадцятиметрові удари гостей, пропустивши при цьому лише одного разу. 3:1 – голкіпер “Матадора”, який міг стати невдахою матчу, врешті виявився його героєм.

Переяславський “Матадор” крокує далі у кубку області. Поки що невідомо, з ким він зустрінеться в 1/8 фіналу. Однак є сподівання, що матч знову проведуть в Переяславі. Адже зараз сітку будують так, що нижчі за рангом команди приймають суперників на власному полі.

У першому таймі переяславці остерігалися гостей

Переяслав ще побачить футбол обласного масштабу

Нагадаємо, що “Матадор” також бере участь в чемпіонаті Переяславщини з футболу. Загалом там цьогоріч позмагаються 10 команд. Стартує першість вже у суботу, 8 травня.

Віталій Усик

Нагору