ЖИТТЯ

Погода на 5 травня: у Переяславі стане значно тепліше

Завтра протягом дня погода в місті буде сонячною, але після обіду на небі з’являться хмари. Температура повітря зросте до 20 градусів тепла. 

5 травня протягом дня погода в місті буде сонячною, але після обіду на небі з’являться хмари. Найтепліше буде вдень та ввечері – 18-20 градусів з позначкою плюс. Вночі небо вкриється зірками. Найхолодніше буде вранці – 8 градусів тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Швидкість вітру сягатиме 7-14 м/с. Опадів синоптики не прогнозують. Вологість повітря коливатиметься між 39 та 72 відсотками протягом доби. Тривалість дня 5 травня – 14 годин 56 хвилин. Завтра день буде довшим на чотири хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:23, а захід – о 20:19.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1954 році – 28,4 градуса тепла, а найнижчу в 1908-му  – 0,7 градуса морозу.

Народний прогноз:

У цей день вшановують пам’ять апостолів Нафанаїла, Луки, Климента. У минулі часи помітили, що якщо 5 травня вночі станеться заморозок, то ще 40 днів вранці буде достатньо холодно. Напередодні дня Юрія (6 травня) святкували свято “Ляля”. Найкрасивіша дівчина (Ляля) повинна була кидати подругам вінки. Хто спіймає, ховає подарунок до наступної весни. З цього дня починали висаджувати картоплю.

Оксана Симоненко

Нагору