ЖИТТЯ

На суботнику в Переяславі на депутата напала собака: будки необхідно перенести з парку

Сьогоднішній суботник у парку “Набережний” мав стати останнім, але активісти та жителі міста збиратимуться ще й наступного тижня. Вони хочуть привернути увагу міської влади.

15 травня зранку в неофіційному парку “Набережний” у Переяславі провели вже п’ятий за цей рік суботник. Сьогодні людей зібралося небагато – близько 15-20 осіб. Журналістка Інформатора побувала на ньому та поспілкувалася з активістами.

Прибирання майбутнього парку було плідним, хоча й людей було небагато. Наступного тижня переяславці знову планують збиратися для розчищення території, але збори ці будуть дещо в іншому форматі. Деталей поки що не розкривають, але метою є привернення уваги міської влади до парку. Його потрібно не лише розчищати, а й розбудовувати, але цього не зможуть зробити лише 20-30 міських активістів на щотижневих суботниках – необхідна підтримка влади й ВУКГ.

Активістка Олександра Дем’яненко розповіла нам, що зараз в парку стоять будки, в яких живуть агресивні собаки. Вона збирає підписи для вивезення цих будок із тваринами:

– Будок тут приблизно десять, бігає багато собак. На одному із суботників собаки намагалися напасти на дитину, але її врятував депутат міськради Євгеній Глазунов. Він хотів захистити дівчинку, але собаки пішли на нього. Поряд ще є школа, тому ми вирішили звернутися до міської ради з проханням просто перевезти й будки, й собак із парку, щоб вони не становили загрози.

Олександра Дем’яненко планує також запровадити онлайн-збір підписів, щоб прискорити можливість звернення до міської ради. Якщо ви бажаєте підписати цю петицію, телефонуйте активістці за тел. (063) 971-76-40.

Нагадаємо, що у свіжому дайджесті новин за тиждень ми розповіли про трагедію в Положаях Ташанської ТГ, конфліктну ситуацію між Вячеславом Саулком та Олексієм Лукашевичем, а також про те, чи буде випускний бал на центральній площі.

Юлія Кравченко

Нагору