ЖИТТЯ

Як позбутись шкідливих звичок: шість порад

Здається, що позбутися від шкідливих звичок — завдання дуже складне. Але насправді проблема полягає в тому, що ви занадто рано опускаєте руки. 

Інформатор розповість детальніше про те, як позбутись шкідливих звичок.

Тримайтесь подалі від того, що схиляє до поганої звички. Як тільки ви ступите на фінішну пряму, будьте готові до помилок. Підготуйтесь до загальних моментів, які можливі в таких ситуаціях. Якщо ви схильні до рецидиву в тій чи іншій ситуації, будьте розумними та уникайте того, що може спровокувати повернення до поганої звички, до того часу, поки не будете впевнені, що таки позбулись її.

Заохочуйте себе. Звичайно, можна сказати, що відвикання — саме по собі винагорода. Але навіщо пропускати нагоду для святкування? Просто під час нього не потурайте звичці, від якої вже відмовились.

Зрозумійте наслідки шкідливої звички. Зрозумійте, яку шкоду приносить звичка особисто вам та вашим близьким. Кожен має над цим задуматися, адже кожна шкідлива звичка – це не тільки особиста проблема, а ще й незручність для оточення.

Почніть з однієї звички. Коли ви намагаєтеся змінити всі звички разом, виникає ризик, що зрештою не вийде викорінити жодну з них. Для організму це велике психологічне і фізичне навантаження, хоч і з позитивним результатом.

Продовжуйте, навіть після невдалих спроб. Мета досягається маленькими кроками. Позбутися від шкідливої звички за один день здатні лише одиниці. Спробуйте почати зі скорочення дій у сторону конкретної звички. Наприклад, скорочуйте кількість викурених сигарет або час, витрачений на соціальні мережі, з кожним днем.

Фіксуйте зміни. Фотографуйте себе, знімайте відео, оцінюйте та фіксуйте позитивні зміни. Діліться та обговорюйте з близькими ці зміни. Також ви можете вести щоденник.

Нагору