Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Проєкт для мандрівників Call of travel роздаватиме у Переяславі безкоштовні квитки за кордон

У Переяславі створили проєкт для мандрівників Call of travel. До нього можуть приєднатися всі, хто люблять чи лише хочуть почати подорожувати.

На урочистому нагородженні фіналісток конкурсу краси TOP FACE PEREIASLAV перша віцеміс Анастасія Черней отримала в подарунок квиток в обидва кінці на Сейшельські острови. Таку нагороду “найближчій за духом учасниці” підготували засновники нещодавно створеного проєкту для мандрівників Call of travel (укр. “Поклик до подорожей”). Це не перший і не єдиний випадок, коли завдяки ним хтось зможе побувати за кордоном. А також у Переяславі відтепер влаштовуватимуть лекції від відомих мандрівників. Засновники Call of travel – Олександр Петруня, Ірина Коляденко та Людмила Товкун. Журналіст Інформатора дізнався у дівчат детальніше про цю ініціативу.

Ірина Коляденко почала подорожувати у 18 років, коли в університеті виграла грант на навчання в Німеччині на два тижні. Після цього сама наважилася поїхати на цілий місяць подорожувати Європою й за один раз перетнула десять країн. Зараз у її списку 25 країн. Найбільше сподобалася Ісландія. У Людмили Товкун – 8 країн, серед яких вразила Грузія. При цьому вона не враховує тих, які відвідала через роботу. Вона – бортпровідниця, тож у багатьох містах просто ночувала між перельотами.

– У нас є друг, який також часто подорожує, – Саша Петруня, – говорить Ірина. – Одного разу ми сиділи разом в кафе, й він каже: “Так хочеться ще когось долучити до подорожей”. І вирішили організувати тревел-ком’юніті саме в Переяславі, бо я сама пам’ятаю, як важко було знайти партнера для подорожі у 2018 році. Тоді ледь вдалося відшукати дівчину із Києва.

– Оскільки у нас зараз епоха інстаграму, то легше об’єднати всіх саме через цей ресурс, – продовжує Людмила. До слова, обидві дівчини активно працюють над своїми акаунтами і вважаються популярними у місті блогерками. –  Ми створили сторінку Call of travel, де почали писати ознайомчі пости, а далі організовуватимемо безкоштовні офлайн-зустрічі зі спікерами, які анонсуватимемо на цій же сторінці. І обов’язково розігруватимемо квиток у якусь країну за найцікавіше запитання спікерові. Залежить від того, що буде відкрите і щоб не надто дорого.

Перша така зустріч відбудеться вже 3 червня у ресторані “Ichiro”. Лекцію прочитає Андрій Ніколаєв, який відвідав 45 країн та два роки провів у навколосвітній подорожі.

Уже були подібні зустрічі, де спікерами були Ірина Коляденко, Олександр Петруня та Олександр Максименко. Тоді розіграли квитки в нетуристичні місця Туреччини.

У чому ж мотивація вкладати свої кошти та час у цей проєкт:

– Для мене ця ініціатива актуальна, тому що зараз маю багато часу, бо не літаю. Але є досвід, є чим ділитися, на власній сторінці розповідаю про це, – говорить Людмила.

– У майбутньому, можливо, це переросте в щось більше й ми організовуватимемо авторські тури, – резюмувала Ірина.

Команда Call of travel зі своєю першою мандрівницею Анастасією Черней

А до цього були індивідуальні зустрічі

Лекцію проводив і Олександр Петруня

І були безкоштовні квитки у світ подорожей

Куди саме? Сюрприз!

Репортаж із нагородження фіналісток TOP FACE PEREIASLAV, де вперше голосно заявив про себе проєкт Call of travel, дивіться за посиланням.

Віталій Усик

Відео: Юрій Товкайло

Фото надала Ірина Коляденко

Нагору