ЖИТТЯ

Погода на 24 травня: у Переяславі прогнозують дощ

Завтра синоптики прогнозують дощ але ввечері на небі з’явиться сонце. Температура повітря знизиться до 17 градусів тепла.

В понеділок, 24 травня, погода буде похмурою та синоптики прогнозують дощ. Опади будуть 19,9 мм. Але ввечері на небі з’явиться сонце. Найхолодніше буде вранці – 13 градусів тепла. Тепліше стане аж ввечері – 17 градусів із позначкою плюс.  Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Пориви вітру збільшаться до – 8-15 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 59 та 91 відсотками протягом доби. Тривалість дня 24 травня – 15 годин 49 хвилин. Завтра день буде довшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:56, а захід – о 20:45.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2007 році – 31,3 градуса тепла, а найнижчу в 1899-му – 0,5 градуса тепла.

Народні прикмети:  24 травня відзначається день пам’яті святих рівноапостольних Мефодія і брата його Кирила, священномученика Мокія. Цей день вважався показником погоди для всього літа. Якщо мокро, то і все літо буде мокрим, і навпаки. “Якщо багряний схід сонця, а вдень дощ – літо мокре і грозове буде”. Якщо туман з’являвся вечором і розходився до сходу сонця, то чекали негоди.

Оксана Симоненко

Нагору