ЖИТТЯ

Поліція Переяслава затримувала водіїв мототранспортних засобів, які порушували ПДР: як це було

Дві доби поспіль місцеві поліцейські шукали водіїв мотоциклів, мопедів і скутерів, які порушують ПДР, чим наражають себе та інших на небезпеку. Крім того, деякі з них ще й порушують громадський порядок через шум свого транспорту. Таких людей у Переяславі виявилося чимало. Ми бачили, як їх затримували.

21 та 22 травня у правоохоронців Переяслава було планове відпрацювання щодо порушення правил дорожнього руху водіями двоколісних мототранспортнх засобів. Для цього залучили 5 екіпажів сектору реагування патрульної поліції. Журналісти Інформатора приєдналися до одного з екіпажів.

Розпочалося патрулювання у п’ятницю, 21 травня, після 17-ї години й тривало до 22:00. За цей час наш екіпаж встиг натрапити на чотири порушення: хтось не вдягав шолом, інші – не мали номерів на своєму мототранспорті, багато керманичів навіть не досягла дозволеного для керування віку. Більшості водіїв зупинених мопедів не виповнилося 16 років. На них, як на малолітніх, поліція не може складати протокол. У таких випадках на місце події викликають їхніх батьків. Працівники поліції вилучають транспортні засоби та проводять профілактичні бесіди з батьками для недопущення таких дій у майбутньому. Якщо згодом подібне повторюватиметься, батьків притягуватимуть до адміністративної відповідальності. У випадку, якщо людині 16 і більше років, протокол складають на неї.

Відпрацювання патрульної поліції було направлене не тільки на фіксацію порушень ПДР, а ще й на виявлення “гучних мотоциклістів”. Йдеться про тих, хто їздить на мотоциклах без глушника, особливо у вечірній та нічний час доби. Транспорт у таких водіїв дуже шумний, і, як наслідок, це спричиняє іншим дискомфорт.

Кожен водій мототранспортних засобів несе відповідальність за недотримання правил дорожнього руху, а саме:

  • керування транспортним засобом без номерного знаку;
  • керування транспортним засобом без мотошолому;
  • керування транспортним засобом без посвідчення водія відповідної категорії;
  • керування незареєстрованим транспортним засобом.

Деякі з водіїв-порушників ображали як поліцію, так і журналістів, нецензурно лаялися та словесно погрожували. нагадуємо, що під час роботи ми керуємося Законом України “Про інформацію”. Відповідальність за перешкоджання нашій діяльності передбачена ч. 2 ст. 171 Кримінального Кодексу України: Вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Нагадуємо, 22 травня на перехресті вулиць Сковороди та Покровської (поблизу пожежної частини) у Переяславі сталася ДТП. Інформатор побував на місці події.

Нагору