ЖИТТЯ

Погода на 26 травня: у Переяславі буде сонячно, лише ввечері можливий дощ

Завтра погода буде сонячною. Лише ввечері може пройти невеликий дощ. 

У середу, 26 травня, у Переяславі зранку та до вечора погода буде сонячною. Але близько 18:00 може пройти невеликий дощ. А вночі на небі з’являться зірки. Опади – 0,2 мм. Найхолодніше буде вночі та вранці – 16 градусів тепла. Тепліше стане вдень – 23 градуси із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Швидкість вітру буде всього – 3-10 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 50 та 82 відсотками протягом доби. Тривалість дня 26 травня – 15 годин 54 хвилини. Завтра день буде довшим на дві хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:54, а захід – о 20:48.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2007 році – 32,7 градуса тепла, а найнижчу в 1944-му – 2,7 градуса тепла.

Народні прикмети:

26 травня відзначають день пам’яті мучениці Лукерії. У народі її називали Комарницею. Хоча асоціації з цими комахами у нас не зовсім приємні, але саме їх чимала кількість передбачає ягідний достаток влітку. У давнину говорили: “Багато комарів – готуй по ягоди коробів, багато мошок – готуй по гриби козуб”. Якщо у цей день ластівки літають низько, незабаром можна чекати дощу.

Оксана Симоненко

Нагору