ГРОШІ

Літній гардероб: що купуватимуть та скільки витратять жительки Переяслава

Надворі вже досить тепло, а згодом стане зовсім спекотно, тому час готуватися до оновлення гардеробу. У що ж одягатимуться переяславки та скільки витратять грошей? 

Вже зовсім скоро настане літо. Це пора, коли зимові речі подалі ховають у шафи. На зміну приходить легкий та яскравий одяг. Але для кожної модниці ці зміни індивідуальні: багатьом швидко набридають одні й ті ж сукні та футболки. Тож вони шукають щось новеньке.

Інформатор дізнався, як та де жительки Переяслава оновлюють свій гардероб.

Анжеліка Степанковська, 19 років

– Я надаю перевагу літнім сукням, сарафанам, шортам, футболкам. Щодо взуття, то ношу босоніжки на каблучку. У нас в місті не так багато магазинів, тому все скуповую через інтернет. Там зараз багато нових трендів. А єдиний магазин в Переяславі, який мене приваблює, — це “Імідж”. Розрахованої суми на цьогорічні закупи немає, тому що мені важко себе контролювати під час шопінгу, хочеться скупити майже все. На шопінг можу витратити від трьох до п’яти тисяч гривень.

Стильні речі додають впевненості та гарного настрою

Анастасія Черней, 21 рік

– Базовим кольором у моєму літньому гардеробі є білий, однак завжди додаю кілька трендових кольорів. Цього літа ними є малиновий, лаймовий (насичено-зелений) та жовтий, тож хочу придбати собі сорочку, сукню та декілька футболок саме цієї кольорової гами. Мастхевом у взутті для усіх літніх луків вважаю білі кеди – ідеальне взуття, яке пасує і під мінісукні, і під джинси, тож в першу чергу купую їх. Для легких та романтичних образів обираю босоніжки на невеликих підборах, або ж на низькому ходу.

Перед тим, як обирати речі, завжди передивляюсь асортимент онлайн-магазинів в Instagram. Інколи відразу й купую, але все-таки більше люблю обирати речі руками, тому що важливо розуміти їхню якість. Поки останніми моїми фаворитами є Zara i Stradivarius. Ці магазини дуже швидко реагують на всі тренди і запускають їх у свої колекції. Моє головне правило для шопінгу таке: якщо із новою річчю не можна скласти більше одного образу – я її не купую. Важливо, щоб більшість речей у вашому гардеробі поєднувались і могли у різних комбінаціях складати круті луки. Так ви значно заощадите.

До речі, потрібно не забути про аксесуари, які доведуть образ до завершення. Для них діє таке ж правило, як і для одягу. За моїми підрахунками, літній гардероб можна непогано оновити за 5 тисяч гривень, проте все залежить від ваших особистих смаків і бажань. Емоція від вдалої покупки завжди перекриває будь-які витрати, дівчата це розуміють.

Усмішка — найкраща прикраса для дівчини

Юлія Аврамич, 30 років

– Цього сезону надам перевагу сукням, тому що це зручно і завжди виграшно. Хочу придбати ще костюм або комбінезон для комбінування образів. Не можу сказати, що люблю якісь конкретні магазини. У Переяславі треба гарно постаратися, аби знайти “свою” річ. Асортимент в магазинах значно зменшився через проблеми з локдаунами та нестабільність. Якісь речі замовляю в інтернеті в перевірених продавців, щось купую в нас у місті. Щодо суми на покупки, точно сказати не можу, але якщо в середньому ціна за сукню стартує від 500 грн, то загалом покупки обійдуться в кілька тисяч.

Відпочинок та засмага — ось найкращі друзі дівчини

Тренди на весну-літо 2021 будуть такими:

Широкі брюки. Брюки-кльош і брюки-палаццо увійшли в тренд ще минулого року, тому в цьому сезоні вони лише зміцнюють свої позиції.

Монохром. Монохромний образ завжди і всюди залишається в тренді. Яскравим прикладом цього є тотал блек і тотал вайт, які так полюбилися модникам останніми роками.

Багато каблучок. Носити на всіх пальцях багато каблучок-карамельок, мінімалістичних або по-дитячому наївних, знову популярно.

Худі. Спортивний одяг упевнено увійшов у наше життя вже давно, а карантин лише зміцнив його статус. Тому навіть модні дизайнери не змогли обійтися без худі і світшотів у своїх колекціях весни-літа 2021.

Бра. Мода весни-літа не обійшлася і без бралетів, які повернулися на модні подіуми. Всі готуються до спекотного літа, можливості круто потусити і показати свої спортивні фігури.

Прямокутні окуляри. Ще одне відлуння минулих років – окуляри з 2000-х. Прямокутна форма візуально розширює обличчя, тому добре підходить дівчатам з м’якими і округлими рисами обличчя.

Ефект доміно або шахів. Поєднання контрастного чорного і білого – новий маст у сезоні весна-літо 2021. Ці чисті кольори без гри відтінків можна виконати в ефекті доміно або шахів.

Сукні з квітковим принтом. Звісно ж, сезон не обійдеться без суконь з квітковим принтом. Хоча б одна просто обов’язково має бути у вашому гардеробі.

Мініспідниці. Найгучнішим трендом сезону весна-літо 2021 визнані ультракороткі сукні та спідниці. Міні знову повернулося в моду після всіх міді та максі.

Нагадаємо, що журналісти Інформатора вийшли на вулиці міста й розпитали людей про їхні плани на літо. Як проведуть цю пору року містяни, ви можете подивитись у відеосюжеті. 

Оксана Симоненко

Нагору