ЖИТТЯ

У Переяславі знову запрацювали фонтани

У Переяславі комунальники увімкнули два основні фонтани. Біля них зазвичай збирається багато людей у спекотні дні.

27 травня у Переяславі відновили роботу двох основних фонтанів. Один із них розміщується у сквері “Серце Переяслава”, інший — в сквері Шимченка. Підключили їх працівники ВУКГ. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Facebook-сторінку КП “Переяславське ВУКГ”.

Фонтан у сквері Шимченка працює відносно недавно – з вересня минулого року. До цього на його місці лежав величезний камінь, що колись встановлювали на честь борців за радянську владу. Камінь демонтували та вивезли. Ініціатором ідеї створення фонтану став Тарас Костін, попередній міський голова Переяслава. А побудували його за кошти благодійників. Навколо фонтану є лавки та ліхтарі.

А от фонтан у сквері “Серце Переяслава” приваблює підсвіткою, яка сяє у вечірній час. А свого часу в 2019-му невідомі навіть випустили в нього рибок. Такого робити не варто. При цьому теперішній міський голова Вячеслав Саулко неодноразово наголошував, що фонтану не місце у сквері “Серце Переяслава” (він, до слова, називає його сквером Івана Мазепи). Адже водограй розміщується біля Вознесенського собору та його дзвіниці, тому водомережі, які проходять до нього, можуть руйнувати старовинні будівлі.

Фонтанами можна помилуватись лише в теплу пору року. Їх вимикають наприкінці осені, а вмикають, коли настає справжнє тепло.

Нагадаємо, що 28 травня у Переяславській художній школі відкрили виставку робіт випускників. Приурочили це до 30-річчя школи.

Оксана Симоненко

Фото з камери ХатаNet

Нагору