ЖИТТЯ

Погода на 1 червня: у Переяславі буде хмарно, але без опадів

Завтра протягом дня погода буде хмарною, лише вранці на небі з’явиться сонце. Найнижча температура буде 8 градусів тепла. 

У вівторок, 1 червня, протягом дня погода буде хмарною. Найхолодніше буде вранці – 8 градусів тепла. Тепліше стане вдень, о 15:00 – 15 градусів тепла. Опадів синоптики не прогнозують. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Швидкість вітру зросте до 7-13 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 55 та 85 відсотками протягом доби. Тривалість дня 1 червня – 16 годин 5 хвилин. Завтра день буде довшим на дві хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:49, а захід – о 20:54.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1946 році – 30,8 градуса тепла, а найнижчу в 1904-му – 4,1 градуса тепла.

Народні прикмети:

У перший день літа вшановують пам’ять благословенного князя Івана Углицького і великого князя Дмитра Донського. У давні часи в цей день ще бували заморозки на ґрунті. Наші пращури помітили: якщо перші два дні червня йде дощ – весь місяць буде сухим, а літо теплим. А якщо літо розпочинається з холодів, то наступні 40 днів будуть холодними. Спостерігали також за пташиним царством: якщо ворони сідають дзьобами в один бік – до сильного вітру.

Оксана Симоненко

Нагору