ЖИТТЯ

Погода на 2 червня: у Переяславі стане трохи тепліше

Завтра протягом усього дня погода буде хмарною. Але температура підніметься до 17 градусів тепла. 

У середу, 2 червня, у Переяславі протягом дня буде хмарно. Найхолодніше буде вранці – 11 градусів тепла. Тепліше стане вдень та ввечері – 16-17 градусів тепла. Опадів синоптики не прогнозують. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.ua.

Швидкість вітру сягатиме 6-13 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 52 та 66 відсотками протягом доби. Тривалість дня 2 червня – 16 годин 6 хвилин. Завтра день буде довшим на одну хвилину, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:49, а захід – о 20:55.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1921 році – 33,3 градуса тепла, а найнижчу в 1963-му – 3,9 градуса тепла.

Народні прикмети: 

2 червня відзначають день мученика Фалалея, Олександра і Астерія. Мученик Фалалей відомий у народі під ім’ям Огірочник, оскільки з цього дня починали сіяти огірки: “На Пилипа і на Фалалея – діставай огірки пошвидше”, “На Фалалея – сій огірки”. Якщо в цей день багато шишок на ялині – на хороший урожай огірків. У цей час розпускається жасмин. Також ще може цвісти горобина. Пізнє цвітіння цього куща вказувало нашим пращурам на пізню осінь.

Оксана Симоненко

Нагору