ЖИТТЯ

“Мінне поле”, зав’язані очі та цукерки перехожим: у Переяславі для дітей влаштували квест

У Переяславі влаштували цікавий та енергійний квест для дітей. Команд, які наважилися позмагатися за призи, було аж одинадцять, а учасників – 39.

1 червня святкують Міжнародний день захисту дітей. До цього свята дітям організували квест по Переяславу. Тривав він з 13:30 до 15:30. Переможницею квесту стала команда “До побачення”, якій випала нагода подарувати квіти від магазину своїм рідним. Друге місце посіла команда “Крінж”, до якої долучилася журналістка Інформатор. Третє місце посіла команда “Золотий орел”.

Команд, які вирішили позмагатись за призи, було аж одинадцять, а учасників – 39. Для того, щоб взяти участь, потрібно було попередньо зареєструватись. Але приєднатись можна було й прямо перед початком, також зареєструвавшись та сформувавши команду. Кожна команда сама вирішувала, які із етапів вона пройде передусім, тож після початку діти розбіглись в різні боки.

Правила квесту були такими:

  • потрібно виконати завдання на восьми пунктах, які розміщені в центральній частині міста;
  • в соцмережі всіх учасників додали в групу, де скинули карту з підказками, де розташовані пункти;
  • на самих пунктах на учасників чекали завдання, які потрібно було виконати;
  • після виконаного завдання дітям давали спеціальні номерки, які означали, що вони впоралися;
  • коли всі номерки зібрані, потрібно повернутись на площу, де на учасників чекало фінальне завдання;
  • під час квесту було заборонено використовувати велосипеди або машини, тільки пішки.

Як долала квест команда “Крінж”:

На перший етап діти побігли до парку біля центру культури та мистецтв. Там їм потрібно було крейдою на асфальті написати привітання в честь свята. Фото того, що вони написали, потрібно було обов’язково скинути в групу учасників.

Діти написали на асфальті “Вітаю тебе”

Друге завдання називалось “Джойстик”, де першим двом учасникам зав’язали очі, а останній їх направляв.

Гра “Джойстик” була саме на довіру

Наступний етап назвали “Мінне поле”. Було дітям треба було ступати в клітинки умовної шахової дошки та запам’ятовувати порядок руху, допоки не знайдуть правильний шлях. Карта мінного поля була лише у ведучого, тож ніхто з учасників навіть не здогадувався, де саме чекає небезпека.

На “Мінному полі” потрібно було грати командно

Діти запам’ятовували клітинки, якими треба було рухатись

Наталія майже пройшла “Мінне поле”

Під час четвертого завдання у музеї “Заповіту” Т.Г. Шевченка команді дали завдання розповісти вірш “Садок вишневий коло хати” першому ліпшому перехожому та зняти це на відео.

Учасники розказували вірш “Садок вишневий коло хати” перехожим

Діти отримали завдання розповісти вірш

П’ята позиція — ребус, де під картинками було заховане певне слово. На цьому етапі зібралось декілька команд, вони одночасно проходили це завдання. Зашифрованим словом було “взаєморозуміння”. Це завдання діти виконували біля РАЦСу.

Біля РАЦСу потрібно було розгадати ребус

Учасники думають над ребусом

Під час шостого завдання учасникам давали трьохколісний велосипед, на якому вони повинні були об’їхати “змійкою” білі кола на асфальті. Команда могла допомагати тому, хто виконує це завдання, направляючи велосипед. Цей етап квесту чекав їх біля маленького “Еко-маркету”.

На цьому етапі учасники повинні були об’їхати “змійкою” білі кола на асфальті

Софія готується до проходження завдання

На сьомому етапі у сквері “Серце Переяслава” на команду чекав пастор, який провів з ними бесіду на тему “Сімейні цінності”. Він ставив дітям різні запитання стосовно сім’ї.

Пастор провів з дітьми бесіду на тему сімейних цінностей

Восьме завдання було, напевно, наймилішим та найщирішим. Учасникам потрібно було знайти на центральній площі будь-яку сімейну пару та подарувати їй цукерки. Слід було зробити селфі із сім’єю та скинути фотопідтвердження в групу учасників.

Наймиліше завдання квесту

Діти будуть дарувати цукерки сім’ї

Після закінчення всіх етапів діти бігли до організаторів, де на них чекало фінальне завдання. Їм треба було розсекретити шифр із цифр. Зробити це можна було за допомогою алфавіту, де вони за допомогою цих цифр вираховували потрібну їм букву і складали слово. Зашифрованим словом виявилось “Вірність”.

Фінальне завдання квесту

Команді треба було розсекретити зашифроване слово

Перше місце посіла команда “До побачення”

Третє місце посіла команда “Золотий орел”

Призами для переможців були суші-сети від “Avocato” та квіти від студії “MMBL Flowers”, які учасники передали своїм батькам. “Еклер”, окрім сету, подарував піцу, SushiLux у якості призу приготував сет.

Нагадаємо, що 1 червня у Переяславі на центральній площі розпочалося святкування Дня захисту дітей. Культурна програма була передбачена з ранку до самого вечора.

Оксана Симоненко

Нагору