ЖИТТЯ

Куди поїхати на день із Переяслава: ТОП-4 міста та що там цікавого

Влітку хочеться нових емоцій та подорожей, але часу на все це буває обмаль. Тож ми розповімо, куди відправитись, щоб нагулятись та в той же день повернутись додому. 

Настають перші літні вихідні. Це пора, коли хочеться подорожувати, відвідувати нові місця та насолоджуватись життям в повній мірі. Але буває так, що вирватись із буденності є можливість лише на один день. Здавалось би за цей час неможливо встигнути щось побачити, але варіанти все ж є. Куди ж поїхати на один день із Переяслава та отримати неперевершені емоції, розповість Інформатор.

Київ

В Київ добиратись дуже зручно, адже з Переяслава курсують автобуси аж трьох маршрутів до різних станцій метро: “Позняки”, “Харківська” та “Чернігівська”. Біля метро “Харківська” побудували два нові торгові центри, в яких можна закупитись та смачно перекусити. А якщо проїхатись від метро, то можна потрапити у величезний Парк партизанської Слави, де відносно нещодавно встановили новий фонтан із підсвіткою. А на станції метро “Позняки” уже є торгово-розважальний центр, в якому можна відвідати кінотеатр. Якщо ж говорити про “Чернігівську”, то прямо там зайнятися особливо немає чим. Один із варіантів – проїхатись на метро до станції “Гідропарк”, де ви знайдете безліч розваг: від атракціонів та парку юрського періоду до парків та спокійних набережних. А скільки розваг на вас чекає, у всьому Києві, мабуть, і описувати немає. Але на це вже одного дня буде замало.

Парк партизанської слави в Києві

Бориспіль

Доїхати до Борисполя можна автобусами, які курсують в напрямку Києва. Коштує це 60 гривень. У цьому місті ви можете відвідати державний історичний музей: там ви побачите старовинні речі, зброю та картини. Далі вздовж дороги від музею через кілька вулиць ви можете прогулятись парком та зайти на міський стадіон. Дуже цікаве Книшове кладовище — воно у місті найстаріше, на ньому похований автор Гімну України Павло Чубинський. Захопливою буде прогулянка до найпопулярнішого міжнародного аеропорту “Бориспіль”, де можна побачити злітні смуги, літаки та процес зльоту. Однак краще не просто побачити, а й кудись полетіти.

Міжнародний аеропорт “Бориспіль”

Черкаси

Існує декілька варіантів для того, щоб доїхати до Черкас. Перший — виїхати до золотоніської траси та зупинятии київську маршрутку Київ-Черкаси. Вартість проїзду складає 120 гривень. Інший варіант — зловити попутку. Дорога займає приблизно півтори години.

Якщо після дороги ви захочете перекусити, то недалеко від центру є McDonald’s та KFC. Потім можна піти в торгово-розважальний центр “Любава” — він є найпопулярнішим в Черкасах. Там можна сходити в кіно та активно провести час з друзями. Також варто сходити на набережну завдовжки 17 км, яка є берегом Кременчуцького водосховища. На береговій лінії розміщується багато пляжів для дорослих та дітей, кафе, ресторанів та нічних клубів.

Торгово-розважальний центр “Любава” в Черкасах

Канів

З Переяслава ходять маршрутки до Канева. Приїхавши в місто, можна сходити на славнозвісну Тарасову гору, де відкривається неймовірний краєвид з оглядового майданчика. А щоб туди дістатись, потрібно пройти аж 339 сходинок. Також, якщо ви любитель екстремального відпочинку, то 5 та 6 червня в Каневі буде міжнародний мотофестиваль “Тарасова гора”. На з’їжджаються байкери з України та з-за кордону.

З’їзд байкерів в Каневі

Нагадаємо, що ми підготували для вас найпозитивніший випуск дайджесту новин в історії нашого ресурсу. Розповіли про те, скільки одинадцятикласників цьогоріч закінчили школу, як у місті минув День захисту дітей та про масштабний боксерський турнір.

Оксана Симоненко

Фото з інтернету

Нагору