Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

“Хотів “навішати” старшому братові”: Назар Олійник із Переяслава на “Махачі” розповів, як став бійцем

Переяславець Назар Олійник із бійцями проєкту Mahatch їздив у Карпати на тренувальний збір. Про це на каналі опублікували перше відео.

Проєкт Mahatch стає все популярнішим в Україні. Відео боїв голими кулаками набирають сотні тисяч переглядів, деякі до пів мільйона. А однією із зірок тут став 20-річний переяславець Назар Олійник. Він здобув вже дві перемоги, а також запам’ятався глядачам своєю щирістю та оригінальною зовнішністю (має багато татуювань). Тож коли Mahatch відібрав топових бійців, щоб відправитися з ними до Карпат на тренувальний збір та укласти контракти з організацією, Назар опинився серед щасливчиків. У першому випуску зі зборів у переяславця взяли інтерв’ю, в якому він розповів про своє дитинство та те, як прийшов у бокс. Інформатор передає найцікавіше.

Назар Олійник розповів, що з дитинства спробував багато секцій: футбол, баскетбол, туризм, легка атлетика, шахи, навіть танці. А вже потім потрапив у бокс. “А головна моя ціль була – дати старшому братові пиз..лей. У всіх молодших братів є така тема – “навішати” старшому”, – зазначив він. Перші сім боїв у боксі він програв, але не відступав, боячись підвести тренера. І зрештою почалися перемоги. А потім його запросили до броварської спортшколи.

– Те, що я добрий, не завжди грало гарну роль, – сказав Назар Олійник. – Я виховувався у дворі, там старші всі боксерами були. Ще й старший брат пригнічував жостко, довзволяв мене бити, глузувати з мене. І якось нас батя разом зібрав і так прочитав мораль, що ми аж плакали, і зрозуміли, що брат має бути за брата. А у спортшколі в Броварах була страшна дідівщина, навіть не очікував. Особливо там була така тема, називалася “сім’я”: всі збираються у кімнаті, старші кажуть, хто знімає штани з трусами, в них була така підошва від бутс і гасили по сідницях нею. Так били, що аж гулі залишалися.

Ми з трьома хлопцями влаштували бунт. Нам сказали, що ми більше не в “сім’ї”. Але це загартувало мій характер. Через рік із тих, хто бунтонув, залишився я один, бо інші завершили навчання. Старші (це вже майстри спорту з боксу) закривали мене в кімнаті, кидали рукавички: “Ставай у спаринг”. Сім хвилин, 15 разів падаю – “Ну, малий, можеш йти митися, щоб сотряса не було”. Але я стояв на своєму. Було, що по троє нападали. Я одного ногами душу, проти двох руками відбиваюся. Після цього я зрозумів, що не хочу бути таким моральним під…ом, як вони. І після того через кілька років повертався в ту школу, а такого вже не було, хлопці були лояльнішими, вступалися одне за одного.

Зараз Назар Олійник – кандидат у майстри спорту з боксу. Після двох перемог у Mahatch він просувається турнірною сіткою гран-прі й має шанси на перемогу у своїй ваговій категорії до 70 кілограмів.

Раніше Інформатор зробив сюжет про татуювання Назара Олійника. Дивіться його за посиланням.

Віталій Усик

Нагору