ЖИТТЯ

Як стати впевненішим у собі: шість корисних порад

Причин, через які людина може недооцінювати себе, існує безліч. Але з цим потрібно боротись та підвищувати самовпевненість. 

Детальніше про те, як стати впевненішим у собі, розповідає Інформатор.

Уявляйте себе тим, ким ви хочете бути. Візуалізація — це спосіб уявити себе тим, ким би ви пишались. Коли ми боремось із низькою впевненістю, то часто неправильно сприймаємо себе.

Спробуйте новий образ. Те, як ви вдягаєтеся, може вплинути на сприйняття вас іншими людьми, але також може вплинути на сприйняття себе. Носіння різного одягу може спонукати вас думати або поводитися інакше.

Кожного дня робіть те, що вас лякає. Найкращий спосіб подолати страх — заглянути йому в очі. Якщо ви кожного дня робитимете щось, що вас лякає, то отримуватимете не лише хороший досвід, а й впевненість в собі.

Уникайте пастки зарозумілості. Люди з низькою впевненістю сприймають інших кращими за себе. Замість того, щоб жити із такою думкою, сприймайте себе як рівню іншим. Адже вони нічим не кращі, ніж ви.

Допомагайте іншим людям. Допомагаючи іншим, ми відчуваємо вдячність за те, що маємо у власному житті. А ще робити добро іншим приносить велике задоволення. Замість того, щоб зосереджувати увагу на власній слабкості, станьте волонтерами чи наставниками, допомагайте іншим, навчайте, і ви побачите, як росте ваша впевненість в собі.

Створюйте оточення, яке вас підтримує. Усім нам вкрай необхідно знати, що є люди, які в нас вірять і підтримають у важку хвилину. Ваше завдання — більше спілкуватися саме з ними.

Нагору