ЖИТТЯ

Погода на 12 червня: у Переяславі буде ще тепліше, але може пройти дощ із грозою

Завтра у місті стане ще тепліше, але вдень та ввечері може бути гроза. Найвища температура буде 23 градуси тепла. 

У суботу, 12 червня, у Переяславі підвищиться температура повітря. Прогнозуються незначні опади з грозою – 0,2 мм. Найхолодніше буде вночі – 15 градусів тепла. Тепліше стане вдень – 23 градуси тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде всього 3-8 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 55 та 91 відсотками протягом доби. Тривалість дня 12 червня – 16 годин 19 хвилин – так, як і сьогодні. Світанок настане о 4:44, а захід – о 21:03.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1946 році – 33,3 градуса тепла, а найнижчу в 1950-му – 5,2 градуса тепла.

Народні прикмети:

12 червня відзначають день пам’яті преподобного Ісакія-сповідника. У народі цей день вважався зміїним. За народним повір’ям, у цей день змії “ходять по лісах станицями” і вбивати їх дуже небезпечно. Кожному вони готові мстити безмилосердно. З давніх часів до нас дійшла традиція на день Ісакія саджати боби. Наші пращури 12 червня спостерігали за павуками: якщо павуки посилено працюють у цей день, значить погода буде мінятись. У цей час цвіте шипшина і жасмин.

Юлія Кравченко

Нагору