Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Pop It та Simple Dimple: що це таке та де продається в Переяславі

Колись були спінери та слайми, ще раніше – йо-йо, а останнім часом популярними стали іграшки-антистреси під назвою “Pop It” та “Simple Dimple”. Їх масово купують як діти, так і старші. Що ж це таке та чи можна знайти в Переяславі?

У журналістів Інформатора теж з’явилася така іграшка-антистрес, після чого нас зацікавило, де ж її купити в Переяславі та скільки вона коштує. Саме тому ми пройшлися місцевим магазинам іграшок і пошукали там Pop It. Скільки ж грошей потрібно віддати за це незвичайне задоволення?

Давайте розберемося що ж це таке та звідки взялося? Pop It (з англійської – лопни це) – візуально іграшка має вигляд силіконового листа (форма варіюється) яскравого кольору з осередками, які при натисканні “лопають”. В цілому ця іграшка нагадує бульбашки на плівці, але на відміну від них Pop It вистачає надовго, оскільки ці осередки можна відновити і почати лопати заново. Simple Dimple (з англійської – проста ямочка) працює за схожим принципом, але відрізняється розміром і розташуванням пухирців. Найпоширеніші варіанти Simple Dimple – іграшки у вигляді брелока з двома або трьома горбиками. Такі іграшки можна брати із собою і використовувати за будь-якого стресового моменту. На інтернет-ринку Pop It та Simple Dimple з’явилися давно – кілька років тому, але справжня популярність до них прийшла в 2021 році завдяки піару у TikTok.

Виявилося, що таких антистресів і в Переяславі вдосталь. Найлегше їх знайти в магазинах у районі автостанції. Продавці кажуть, що ще простіше придбати Pop It та Simple Dimple на базарі в неділю. А в будні нам пощастило відшукати їх у магазинах “Сенсація”, “Вісімочка” та “Іграшки/канцтовари”.

– Їх купують діти, – запевнює продавчиня у “Сенсації”, – а якщо й приходять дорослі, то кажуть, що цей Pop It купують для дітей.

Ціна Pop It та Simple Dimple залежить від розміру, кольорів, форми та, не повірите, функцій. Так-так, нам вдалося знайти “іграшку-гібрид”, яка поєднує в собі Simple Dimple та давно забутий спінер. Вона доволі об’ємна, різнокольорова, притягує погляд. Не дивно, що ціна такої штуки сягає 120-150 гривень. В цілому діапазон цін варіюється від 60 до 100 гривень. Найдешевший Pop It, який ми бачили в Переяславі, коштував 40 гривень. Найдорожчий обійшовся би в 170 гривень.

У магазині “Іграшки/канцтовари” школяр Сергійко розповів, що в нього вдома також є Pop It. Більше того, хлопчик зазначив, що багато хто з його однокласників має цю іграшку й хизується нею в школі. На запитання: “Навіщо це?” Сергій із усмішкою відповів: “Від стресу!”.

Окрім Сергійка, ми зустріли ще й 6-річну Аню, яка гуляла Переяславом разом з мамою, тримаючи в руках різнокольорову “антистреску” у формі єдинорога. Мама дівчинки каже, що їй важко пояснити, чому придбала цю іграшку, але наголосила: “Якщо цього хоче дитина, то мені не шкода витратити якихось 70 гривень”. Сама Аня говорить: “Мені просто дуже подобається тикати в це…”.

Ось які вони – стандартні Pop It

Pop It у Переяславі можна знайти на будь-який смак – різної форми та кольору

Такі іграшки коштують 80 гривень

А це вже Simple Dimple у поєднанні зі спінером. Ціна такої іграшки більше 100 гривень

Нагадуємо, нещодавно до Переяслава завітала команда Ukraїner, яка здійснює експедицію акваторією Дніпра та прибережних сіл та міст. Більше про це – за посиланням.

Юлія Кравченко

Нагору