Хек в томатному соусі — смачна та проста домашня страва, яка досить швидко готується. Овочі можна використати як гарнір.
Детальніше про приготування цієї страви розповість Інформатор.
Інгредієнти:
- 700 г хека
- 70 г томатної пасти
- 3 лаврові листки
- 30 г цукру
- 2 цибулини
- 2 морквини
- 1/2 ч. л солі
- 1/4 ч. л перцю
- 4 ст. л пшеничного борошна
Приготування:
- Дві тушки хека розморозьте, помийте та почистіть. Рибу сушіть на паперовому рушнику. З риби зріжте плавники.
- Наріжте рибу на порційні шматочки. Ширина шматочків 2-3 см.
- Рибу посоліть, поперчіть і додайте спеції за смаком.
- Кожен шматочок обваліть в борошні і викладіть на розігріту сковороду. Рибу обсмажуйте з усіх боків до рум’яної скоринки. Зі сковороди перекладіть в каструлю для тушкування.
- Поріжте цибулю і обсмажте її на сковороді до м’якості.
- Моркву натріть на крупній тертці і додайте на сковороду до цибулі. Моркву також тушкуйте до м’якості. До готових овочів додайте томатну пасту, сіль, цукор перець, і залийте 200 г гарячої води. З моменту закипання заливка готується 2 хвилини.
- Гарячою заливкою залийте підготовлену рибу, додайте лавровий лист. З моменту закипання риба тушкується 5-10 хвилин.
Оксана Симоненко