ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте хек в томатному соусі

Хек в томатному соусі — смачна та проста домашня страва, яка досить швидко готується. Овочі можна використати як гарнір.

Детальніше про приготування цієї страви розповість Інформатор.

Інгредієнти:

  • 700 г хека
  • 70 г томатної пасти
  • 3 лаврові листки
  • 30 г цукру
  • 2 цибулини
  • 2 морквини
  • 1/2 ч. л солі
  • 1/4 ч. л перцю
  • 4 ст. л пшеничного борошна

Приготування:

  1. Дві тушки хека розморозьте, помийте та почистіть. Рибу сушіть на паперовому рушнику. З риби зріжте плавники.
  2. Наріжте рибу на порційні шматочки. Ширина шматочків 2-3 см.
  3. Рибу посоліть, поперчіть і додайте спеції за смаком.
  4. Кожен шматочок обваліть в борошні і викладіть на розігріту сковороду. Рибу обсмажуйте з усіх боків до рум’яної скоринки. Зі сковороди перекладіть в каструлю для тушкування.
  5. Поріжте цибулю і обсмажте її на сковороді до м’якості.
  6. Моркву натріть на крупній тертці і додайте на сковороду до цибулі. Моркву також тушкуйте до м’якості. До готових овочів додайте томатну пасту, сіль, цукор перець, і залийте 200 г гарячої води. З моменту закипання заливка готується 2 хвилини.
  7. Гарячою заливкою залийте підготовлену рибу, додайте лавровий лист. З моменту закипання риба тушкується 5-10 хвилин.

Оксана Симоненко

Нагору