ЖИТТЯ

Концерт, атракціони та польова кухня: як у Переяславі відзначили день мікрорайону Борисівка

У Переяславі відзначили традиційне свято мікрорайону Борисівка. Його не святкували вже два роки, тому концерт і гуляння зібрали багато людей.

12 червня в мікрорайоні Борисівка влаштували святковий концерт. Переяславці побачили аж 16 творчих номерів, які в кінці мініконцертом закрив місцевий гурт “Драбадан”. Також працювали атракціони та польова кухня. Інформатор теж приєднався до гулянь.

Завідуюча клубу Борисівки Віта Ващенко розповіла таке:

– Минулого року ми не святкували, тому що був жорсткий карантин. Цьогоріч довелося трохи змістити свято. Зазвичай його відзначають на Зелену неділю (у 2021-му це 20 червня – ред.), але на цю Зелену неділю апаратуру задіюватимуть у селі Велика Каратуль.

Жителі Борисівки та гості погуляли на славу. Ведучий концерту Едуард Нікітін заряджав позитивом кожного, хто прийшов на захід. Із виступів були як хореографічні номери (колективи та студії “Смайлик”, “Rebran Clan”, “Міраж”, “Фаворит”, Вольтаж”), так і вокальні (ансамбль “Веселка”, Анастасія Харченко, родинний дует Заболотних, Наталія Александрова, Вікторія Якубовська, ансамбль “Вербиченька” та гурт “Драбадан”).

Крім того, заступниця голови Переяславської ТГ Оксана Степаненко нагородила подарунками кількох видатних жителів нашого міста: Володимира Яременка (майстер спорту України з водного туризму), Лілію Дорчинець (за активну участь) та Руслана Самченка (майстер спорту з лижних перегонів та біатлону, учасник паралімпійських ігор).

Неподалік сцени була облаштована фотозона зі штучними квітами та маленьким диванчиком. Там нам вдалося сфотографувати красунь-танцівниць з хореографічного колективу “Фаворит”. А ще – безкоштовна польова кухня – всі могли наїстися смачної каші з м’ясом і випити чаю. Проспонсорував роботу кухні депутат міської ради Володимир Башмак. Гречаною кашею повечеряла, зокрема, переяславка Яна зі своєю донькою:

– Каша дуже смачна! М’яса не пожаліли, – говорить жінка, а потім додає: – Я прийшла сюди разом із донькою. Вона займається в хореографічній студії (студія “Міраж” представила номер під назвою “Мрія” – ред.). Вони сьогодні виступають, а я, як мама, підтримую свою дитину.

На святкуванні було чимало батьків, чиї діти демонстрували свої таланти на сцені. Зокрема, сім’я Кондратюків прийшла підтримати семирічного сина, який танцював брейк-данс під керівництвом Костянтина Бондара. А переяславка Ольга Щербак на святкуваннях пишалася своїми донечаками-близнючками – вони блискуче виступили зі складним хореографічним номером у складі студії “Міраж”.

Гурт “Драбадан” перед своїм виступом

Хореографічний колектив “Смайлик” виступив з танцем “Baby Shark”

А це подарунки для видатних жителів Борисівки

Жителька Переяслава Яна зі своєю донькою поласували кашою

Народні вбрання – дуже стильно

Зразкова акробатично-хореографічна студія “Міраж” з номером “Dance girls”

Кухар польової кухні запрошував усіх поласувати смачною кашею з м’ясом

Дівчата з колективу “Фаворит” у фотозоні

Брейк-данс під керівництвом Костянтина Бондара

На свято мікрорайону Борисівка прийшло чимало людей

Акробатично-хореографічна студія “Міраж” з номером “Мрія” викликали чи не найбільше оплесків

Народний аматорський фольклорний ансамбль української пісні “Веселка” виконали вж п’ять пісень

Танець під назвою “Дежавю” виконали дівчата з хореографічного колективну “Фаворит”

Нагадуємо, 12 червня відбувся також шостий тур чемпіонату Переяславщини з футболу. На стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі зіграли центральний матч. Детальніше про нього читайте за посиланням.

Юлія Кравченко

Нагору