ЖИТТЯ

Погода на 16 червня: у Переяславі весь день дощитиме

Завтра зранку і до самого вечора синоптики прогнозують дощ із грозою. А вночі на небі можна буде побачити зірки.

У середу, 16 червня, в Переяславі зранку та до самого вечора синоптики прогнозують дощ із грозою. Опади – 3,6 мм. Найхолодніше буде зранку – 18 градусів тепла. Тепліше стане вдень – 24 градуси із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде 4-10 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 69 та 93 відсотками протягом доби. Тривалість дня 16 червня – 16 годин 22 хвилини. Завтра день буде довшим на одну хвилину, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:44, а захід – о 21:06.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1924-му – 33 градуси тепла, а найнижчу в 1909-му – 4,3 градуса тепла.

Народні прикмети:

16 червня вшановують пам’ять мученика Лук’яна. У народі цей день називали Лука Вітренник, оскільки вітер у цей день був головним персонажем. На Луку найбільше боялись північно-східного вітру, який нібито приносить з собою безперервні дощі, шкідливі при дозріванні жита. Наші пращури уважно слідкували за напрямком вітру: з північної сторони – буде день ясний; прохолодний вітер – може бути дощ з градом; з півдня чи заходу – до негоди; з південного заходу – негода надовго.

Оксана Симоненко

Нагору