ЖИТТЯ

Жінку, яка залишила цуценят під ветклінікою у Переяславі, оштрафували на понад 5 тисяч гривень

Інцидент, коли жінка підкинула цуценят під ветклініку, наробив шуму в Переяславі. Стало відомо, як її покарали.

24 квітня зранку (у звіті поліції йшлося про 25 квітня і це підтверджено на камерах спостереження. Тут вказуємо дані суду – ред.) жінка підкинула чотирьох цуценят під ветеринарну клініку “Айболіт” на вулиці Шкільній у Переяславі. Це зафіксували відеокамери спостереження. Видно, як вона приїжджає на велосипеді, вивантажує цуциків із сумки та швидко покидає місце події. Голова ГО “У добрі руки” (займається безпритульними тваринами в місті) Тетяна Чеботарь у зв’язку з цим написала заяву до поліції. Правоохоронці за кілька годин встановили особу правопорушниці. 14 травня вона відповідала перед судом. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на судову постанову.

Жінка підтвердила, що 24 квітня о 5:41 (певно, все-таки 25 квітня – ред.) привезла чотирьох цуценят, яких народила її собака, до ветклініки. Сподівалася, що їх хтось забере.

Суд визнав відповідачку винною у вчиненні адміністративного правопорушення за ч. 2 ст. 89 КУпАП (Жорстоке поводження з тваринами). Однак врахував деякі обставини: пенсійний вік правопорушниці, ступінь її вини, адже тварин вона залишила в громадському місці із ймовірністю подальшого влаштування, щире розкаяння. Тож суд наклав на неї мінімальне стягнення: штраф у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100 гривень) та судовий збір (454 гривні).

Нагадаємо, що 16 травня у Переяславі жінка залишила свого малолітнього сина без нагляду. Менш ніж за місяць відповідала за це в суді.

Віталій Усик

Нагору