ЖИТТЯ

У Переяславі жінка залишила дитину без нагляду: відповідала через це в суді

Малолітній хлопчик у травні загубився у супермаркеті. Менш ніж через місяць його мама була в суді.

16 травня у Переяславі жінка залишила свого малолітнього сина без нагляду. Він пішов із дому до “ЕКО-маркету” на вулиці Шкільній, де заблудився. Таке трапилося вже не вперше: працівники супермаркету неодноразово затримували хлопчика та шукали його маму. Тож 9 червня Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд розглянув матеріали, які надійшли від відділу поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського РУП про притягнення жінки до адміністративної відповідальності. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на відповідну постанову суду.

Сама жінка визнала свою провину та розкаялася у вчиненому. У постанові йдеться, що вона сама виховує малолітнього сина. Однак неналежно виконує батьківські обов’язки. Тож суд визнав її винною у правопорушенні, передбаченому ч. 1 ст. 184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). Наклали адміністративне стягнення у вигляді попередження. При цьому відповідачка має сплатити судовий збір у розмірі 454 гривень.

Нагадаємо, що перед судом нещодавно постав і міський голова Переяслава Вячеслав Саулко. У 2020 році він вчасно не подав декларацію.

Віталій Усик

Нагору