Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

У мистецькій школі Переяслава обирають директора: Вадим Ноздровський представив свою стратегію

У мистецькій школі Переяслава обирають нового директора. Претендент Вадим Ноздровський виступив перед робочим колективом закладу.

Триває конкурс на заміщення вакантної посади директора Переяславської мистецької школи. Попередню директорку Ганну Іфтоді 16 квітня звільнили за статтею, наразі йде суд, оскільки вона вважає це несправедливим. Виконує обов’язки директора зараз Вадим Ноздровський, він же є одним із двох претендентів на посаду. Його конкурентом є Сергій Омельницький. На сьогодні, 15 червня, міська рада запланувала знайомство кандидатів із робочим колективом школи. Свою стратегію презентував лише Ноздровський. Про це повідомляє Інформатор з місця події.

Вадим Ноздровський працює викладачем по класу духових інструментів у цій школі вже одинадцятий рік. Тож про себе окремо не розповідав колективу. А основні пункти його стратегії такі:

  • технічна модернізація школи (для цього планує просити фінансування з міського бюджету);
  • створення естрадного відділу;
  • атестація всіх працівників школи;
  • збільшення кількості учнів.

Колектив передусім поцікавився у претендента, яким чином він планує об’єднувати всіх працівників. Адже, за їхніми ж словами, вони розділилися на два табори. Так сталося, зокрема, через те, що лист на підтримку Ноздровського (який він прикріпив до конкурсних документів) підписала лише частина викладачів, деякі ж взагалі про нього не знали й не бачили. Вадим Ноздровський пояснив, що сам не знав про цю ініціативу працівників, а об’єднуватися будуть навколо спільної мети – виховання та навчання дітей. Категорично проти його кандидатури ніхто з присутніх не був. Натомість багато хто чітко висловив підтримку Ноздровському.

Анна Скляренко буде головою комісії, яка визначить нового директора

Чому ж свою стратегію сьогодні не презентував Сергій Омельницький, ми запитали в начальниці відділу культури та туризму Анни Скляренко. Ось що вона відповіла:

– Перед сьогоднішньою зустріччю я спілкувалася із Сергієм Івановичем по телефону. Він сказав, що зараз у Бахмуті на Донеччині, в нього екзамен за місцем працевлаштування. Пояснив, що пошта, на яку ми йому відправили повідомлення про зустріч, належить не йому. Але свої документи раніше він надсилав саме з неї, тож і писали ми туди. Він сказав, що листа із запрошенням не бачив і нічого не знав. Він ще має право познайомитися з колективом, головне – зробити це за п’ять днів до засідання конкурсної комісії. Але є ще один нюанс: відзавтра колектив мистецької школи йде у літню відпустку, тож, можливо, його буде проблематично зібрати. Також він може оприлюднити свою стратегію на сайті міської ради. При цьому знайомство з колективом не є обов’язковою умовою.

Засідання конкурсної комісії відбудеться 24 червня. Під час неї знову ж таки два претенденти презентують свої стратегії. До складу комісії входять Анна Скляренко (голова), головний спеціаліст відділу культури Вікторія Гуріна (секретар), головний спеціаліст відділу культури Юрій Руденко, заступниця міського голови Оксана Степаненко, начальник юридичного відділу міськради Андрій Никифоренко, депутати міськради Андрій Іващенко, Ірина Слюсар, представники від мистецької школи Наталія Чернова та Анна Кочеровська.

Додамо, що на сьогоднішню презентацію Інформатор запросила заступниця міського голови Оксана Степаненко. Сподіваємося на подібне запрошення і у випадку, якщо про свою стратегію захоче розповісти інший кандидат. Ми готові опублікувати позиції обох претендентів. Наголошуємо, що не маємо жодного фінансування із міського бюджету, тож вплинути на нас міська влада не може.

Нагадаємо, що нещодавно Анна Скляренко поспілкувалася із журналістом Інформатора. Чого нам чекати влітку, як їй працюється на посаді, читайте за посиланням.

Віталій Усик

Нагору