ЖИТТЯ

На Переяславщині для молоді організували три таборівки: як це було

З 31 травня по 13 червня на території Циблівської ТГ провели три таборівки. Під час них молодь могла поспілкуватись з цікавими спікерами, пожити в наметах та загалом провести час із користю. 

На території Циблівської ТГ в урочищі Козинські горби провели три таборівки. Організувало їх управління молоді та спорту КОДА спільно з Київським обласним молодіжним центром. Перша таборівка під назвою “Школа виживання” тривала з 31 травня до 4 червня. Другу провели з 7 до 10 червня, вона називалася “Молодь в громаді”. А третя “Тримай форму” проходила з 10 до 13 червня. На двох із них побував Владислав Міранович, член молодіжної ради. Розповів Інформатору, що ж цікавого там було.

Таборівки відбувались у форматі тренінгів та практичних заходів. Приїжджали різні спікери: зокрема, Ксенія Ємшина, фасилітаторка (Асоціація молодіжних працівників України), Людмила Петрухан-Щербакова, тренерка та викладачка університету Грінченка, Андрій Михайлов з Київського обласного молодіжного центру та Діана Прідьма з пластового вишкільного центру.

Спікери навчали адвокації молодіжних ініціатив та основ діяльності молодіжних рад. Вони допомагали більше пізнати молодь та розповідали, як правильно з нею працювати. На останню таборівку приїхали люди із шести громад Київської області. Із Переяславської ТГ приїхали Іван Рябчук, Крістіна Ташоян, Владислава Дяченко та Дана Махмудова.

Потрапити на одну із таких таборівок можна було, заповнивши анкету. В кожній із них було близько 30 людей, які жили в наметах. Організатори надавали безкоштовне харчування (була польова кухня) тричі на день, забезпечили наметами, карематами. Також були облаштовані туалет та душ. З собою лише треба було взяти свої речі, спальний мішок або ковдру. А для тих, хто їхав з Києва, надали транспорт до місця проведення та у зворотному напрямку. Такі заходи проводять щороку, але місце змінюють.

В урочищі Козинські горби провели три таборівки

На останню таборівку приїхали із 6 громад Київської області

Нагадаємо, що 15 червня зранку в Переяславі відбулась водночас сумна та вагома подія. Як проводжали хлопців на службу до армії, ви можете дізнатись тут.

Оксана Симоненко

Фото надав Владислав Міранович

Нагору