ЖИТТЯ

У Переяславі відправили на службу 11 призовників: їх проводжали рідні

Зранку в Переяславі відбулась водночас сумна та вагома подія. Хлопців проводжали на службу до армії. 

15 червня близько дев’ятої години біля територіального центру комплектування та соціальної підтримки зібралось багато людей. Прийшли родичі, друзі та кохані дівчата проводити хлопців на службу до армії. Сьогодні до лав ЗСУ відправили 11 призовників з Переяслава та навколишніх ТГ. Майже всі хлопці служитимуть на території Київської області: зокрема, в селі Старе Бориспільського району та в Києві. Про це Інформатору розповів Андрій Конон, військовий комісар.

За його словами, цього року потрібно відправити на службу 28 хлопців з Переяславщини. 17 вже поїхали служити 4 квітня, а іншу частину проводжають сьогодні. Призовники служитимуть півтора року в Нацгвардії, ЗСУ та прикордонних військах. Перед від’їздом хлопцям зробили тест на коронавірус та дали час попрощатись з батьками та друзями.

Житель Переяслава Вадим Пашко (19 років) щиро хотів у армію та добровільно пішов служити. Чекатимуть на нього батьки, які прийшли його провести. Хлопець стояв вже перед виїздом подружився з майбутніми товаришами по службі.

Вадим Пашко

Богдан Кужільний (21 рік) із Ташані сам до кінця не визначився, чи хотів йти до армії. Розповідає, що його не лякають майбутні труднощі, але й сумуватиме за друзями та вільним життям. Він попросив батьків залишитись вдома, адже не хоче викликати своїм від’їздом зайвих переживань, сліз та емоцій.

Богдан Кужільний

Та не всі хотіли йти в армію. Наприклад, Сергій Антонов (18 років) із Великої Каратулі не охоче покидає рідну домівку. Але його можна зрозуміти: вдома на нього чекає кохана дівчина Анна, яка буде за нього хвилюватись.

Сергій Антонов зі свою дівчиною

Олексія Ткачука (18 років) із Переяслава прийшли проводжати батьки та молодший брат. Мама Яна розповідає, що переживатиме за сина та навідуватиметься час від часу. Щоправда, ще знає, куди його відправлять служити: чи далеко це від дому?..

Родина Ткачуків із Переяслава прийшла провести старшого сина (його на фото немає)

Андрій Конон, військовий комісар

Батьки роблять фото своїх дітей на згадку

Сьогодні на службу проводили 11 хлопців

Нагадаємо, що 12 червня у Борисполі відбувся спортивний захід “Олімпійський день-2021”. До нього долучилось аж 20 спортсменів з Переяславської громади.

Оксана Симоненко

Нагору