ЖИТТЯ

21 червня: який сьогодні день

Цього дня відзначають чимало цікавих свят, таких як Міжнародний день йоги та Міжнародний день скейтбордингу. Також святкує свій день народження Вільям Уельський, принц Великобританії.

Деталі про 21 червня вам розповість Інформатор.

У СВІТІ В ЦЕЙ ДЕНЬ

Міжнародний день скейтбордингу. Вперше це свято відзначили в 2004 році. У Сполучених Штатах Америки День скейтбордингу навіть отримав спеціальне визнання Конгресу за популяризацію цього виду спорту. Сьогодні це свято відзначають мільйони скейтерів у всьому світі.

Міжнародний день йоги. Вперше його відзначили в 2015 році за ініціативою прем’єр-міністра Індії Нарендра Моді. Як відомо, саме Індія є батьківщиною йоги і саме в Індії це вчення культивується з давніх часів. Міжнародний день йоги призначений для людей, щоб відкрити свої серця і відчути почуття благополуччя, а також спрямований на те, щоб інформувати наскільки заняття йогою можуть поліпшити їхнє життя.

Всесвітній день жирафів. Це свято ініційоване в 2014 році Фондом збереження жирафів (GCF) з метою відзначити цю дивовижну, найвищу наземну тварину на планеті. Всесвітній день жирафів спрямований на підвищення обізнаності та висвітлення проблем, з якими жирафи стикаються в дикій природі.

День селфі. Ініціатором проведення Дня селфі став американський діджей Рік Макнілі з Техасу. Мета Ріка полягала в тому, щоб спонукати людей насолоджуватися селфі і робити селфі по-своєму. Зрозуміло, хлопець і гадки не мав, що його ідею підхопить величезна кількість користувачів інтернету і свято стане зовсім не національним в США, а можна сміливо сказати – всесвітнім.

Іменини в цей день відзначають Василь, Єфрем, Костянтин, Павло.

ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ

1948 – у ФРН введена нова валюта – німецька марка.

1975 – на екрани Сполучених Штатів вийшов фільм Стівена Спілберга “Щелепи”.

1978 – прем’єра в Лондоні мюзиклу “Евіта”, написаного Ендрю Лллойд Уеббером і Тімом Райсом.

1988 – на екрани виходить фільм “Хто підставив кролика Роджера”.

2004 – вперше вийшов в космос перший у світі приватний космічний корабель “SpaceShipOne”.

ХТО З ВІДОМИХ ЛЮДЕЙ НАРОДИВСЯ В ЦЕЙ ДЕНЬ

1897 – Юрій Кондратюк (помер у 1942), український вчений, один з основоположників космонавтики.

1955 – Мішель Платіні, французький футболіст і тренер.

1962 – Віктор Цой (помер у 1990), радянський рок-музикант, лідер групи “Кіно”.

1982 – Принц Вільям Уельський, принц Великобританії, син Діани та Чарльза.

Оксана Симоненко

Нагору