ЖИТТЯ

Погода на 21 червня: у Переяславі буде 29 градусів тепла

Завтра протягом дня погода буде сонячною та спекотною. Вночі може пройти невеликий дощ.

У понеділок, 21 червня, в Переяславі протягом дня погода буде сонячною та спекотною. Лише вночі може пройти невеликий дощ. Опади – 1 мм. Найхолодніше буде зранку – 20 градусів тепла. Тепліше стане вдень та ввечері – 29 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде всього 3-9 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 48 та 69 відсотком протягом доби. Тривалість дня 21 червня – 16 годин 23 хвилини – така ж, як і сьогодні. Світанок настане о 4:44, а захід – о 21:07.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1891-му – 32,8 градуса тепла, а найнижчу в 1925-му – 7,6 градуса тепла.

Народні прикмети:

21 червня відзначають день пам’яті великомученика Феодора Стратилата. У народі святого називали Колодязником, оскільки це був день тих, хто копав криниці. Наші пращури говорили, що “Стратилат грозами багатий” – з цього дня наступала пора літніх гроз. Примітили у давнину: якщо під час грози добре чути грім, то варто чекати на затяжну негоду. Також в цей день звертали увагу на росу: якщо багато роси, то урожай буде хорошим. 21-22 червня – день літнього сонцестояння.

Оксана Симоненко

Нагору