ЖИТТЯ

У Переяславі до Дня батька влаштували свято для дітей: як це було

У Переяславі в мікрорайоні Спаська левада на дитячому майданчику влаштували свято до Міжнародного дня батька. Для дітей підготували багато цікавих розваг.

19 червня на дитячому майданчику в мікрорайоні Спаська левада відбулося свято до Міжнародного дня батька. Взагалі свято відзначають у третю неділю червня (цьогоріч – 20 червня), але організатори вирішили влаштувати його напередодні. Однією із організаторів була переяславська активістка Олександра Дем’яненко, їй допомагали Ольга Щербак та Наталія Петруня.

Для дітей організували “Місто професій”, куди запросили представників різних сфер діяльності. Наприклад Інформатор розповідав про тонкощі журналістики, а згодом діти вже з мікрофоном та посвідченнями запитували людей, чи подобається їм на святі та як вітатимуть своїх тат. Представники компанії XataNet провели вікторину, під час якої діти отримували призи за правильні відповіді.

Також презентували свою професію поліцейські. Дітям дуже сподобалось розглядати поліцейську машину та сигналити в ній. А ще до свята долучились мотоциклісти, які дали можливість забратись на мотоцикл і навіть погазувати. На свято запросили і аніматорів, які розважали малечу конкурсами. Була також і польова кухня: готували гречану кашу з м’ясом та пригощали чаєм.

XataNet провела дітям вікторину

Дітям готували гречану кашу з м’ясом та пригощали чаєм

Дітям дуже сподобалось розглядати поліцейську машину

Вадим Єфименко приїхав, щоб показати дітям мотоцикли

Діти залазили на мотоцикли та газували

Хлопець вже напевно подумки десь в дорозі

На святі діти пробували себе в ролі журналістів

Може в майбутньому з дівчинки вийде хороша журналістка

Діти запитували у своїх ровесників, чи сподобалось їм свято

Як важко іноді буває дібратись до спікера

Діти із задоволенням вивчали роботу журналістів

Уніформа журналіста дітям личить

Нагадаємо, що 20 червня в музеї просто неба святкували Трійцю. Як все відбувалось, дивіться в нашому фоторепортажі. 

Оксана Симоненко

Фото та відео Юрій Товкайло

Нагору