ВЛАДА

Скандал у мистецькій школі Переяслава: депутати не змогли створити контрольну комісію для вивчення ситуації

Ситуацію в мистецькій школі розглядали депутати. Але конкретних рішень не було.

Незабаром, 24 червня, має відбутися засідання конкурсної комісії з вибору нового директора мистецької школи Переяслава. Претендентів двоє – Вадим Ноздровський та Сергій Омельницький. Попередню директорку Ганну Іфтоді звільнили з посади за статтею 41 п. 3 “Вчинення аморального проступку”. Вона наразі відстоює думку в суді. Тимчасовим виконувачем обов’язків директора після цього став Володимир Проказов. Однак і його відсторонили від цього, за словами начальниці відділу культури Анни Скляренко, у зв’язку з порушенням механізму застосування норм чинного законодавства при прийнятті управлінських рішень. Однак це не було звільненням: “Він просто припинив виконувати обов’язки”, – говорить Скляренко.

На дванадцятій сесії міської ради 17 червня депутати від “Європейської солідарності” підготували звернення щодо створення тимчасової комісії для вивчення ситуації, яка склалася у мистецькій школі. До цього вони додали звернення жителів міста, яке підписали 28 людей. Про це повідомляє Інформатор.

У зверненні зокрема йдеться таке: “Ми підтримуємо дії міської влади щодо правомірного звільнення з посади директора Переяславської мистецької школи ім. П. Сениці Іфтоді Г.М., з появою якої установа з осередку культури перетворилася на джерело скандалів, грубіянства, брутальності”; “Після звільнення зазначеної особи з посади директора … посада тимчасово виконуючого обов’язки директора цього закладу, на прохання голови Переяславської ТГ Саулка В.В., була запропонована Проказову В.Ф.; “… частина  педагогів, прибічників Іфтоді Г.М., котра запевняла усіх, що повернеться на посаду директора вже у вересні 2021 р., ігнорувала вказівки Володимира Федоровича, чим принизила його перед колективом закладу як керівника”.

Далі у зверненні написали про те, як 23 квітня Іфтоді з деякими працівниками школи демонстративно порушила дисципліну, “влаштувавши чаювання до її дня народження біля кабінету Проказова о 17:29”. “Зафіксований факт порушення трудової дисципліни 8-ми педагогами. По-перше, урок розпочався о 17:05, а ці викладачі вже більше 20 хвилин чаювали у робочий час; по-друге, зазначені особи одночасно зібралися під час оголошеного місцевою владою локдауну (червона зона) у малесенькому класі №3, який розрахований на вчителя, учня та концертмейстера та були без масок і не дотримувалися належної дистанції”, – йдеться у зверненні. Зважаючи на це, Проказов оголосив цим співробітникам догану.

Однак заступниця голови ТГ та начальниця відділу культури змушували його скасувати прийняте рішення, зазначається в тексті. “За невиконання волі очільників скасувати догани про грубе порушення трудової дисципліни підлеглих начальник відділу культури і туризму без пояснень … звільнила Проказова з посади”, – пишуть у зверненні.

Депутати від “Європейської солідарності” закликали розібратися в цій ситуації ще на минулій сесії. Але тоді звернення було неправильно підготовлене, не було проєкту рішення. Цього ж разу проєкт рішення був “сирим”. Автори не запропонували складу контрольної депутатської комісії, а ніхто з обранців не виявив бажання до неї приєднатися. Що цікаво, місяць тому охочих було вдосталь, зокрема, особливо активним був депутат Євгеній Глазунов. У зв’язку з цим проєкт не підтримали. Володимиру Проказову на сесії не дали виступити, оскільки цього не було прописано в регламенті. Він демонстративно покинув залу засідань.

Нагадаємо, що нещодавно Вадим Ноздровський презентував свою стратегію розвитку мистецької школи перед колективом. Інший претендент приїхати не зміг.

Віталій Усик

Нагору