ЖИТТЯ

Що пити, аби втамувати спрагу: кілька класних варіантів

Останні дні видались дуже спекотними, постійно хочеться чогось прохолодного. Можна, звичайно, купити солодкий освіжаючий лимонад, але він втамує спрагу ненадовго. 

Інформатор розповість, що краще втамовує спрагу.

Вода. Проста вода дуже добре втамовує спрагу. Якщо вживати бутильовану воду, то краще мінеральну — столову або в крайньому разі лікувально-столову. У ній містяться солі й мінерали, які ми втрачаємо разом з потом.

Кисломолочні напої. Кефір, йогурт, ряжанка також чудово втамовують спрагу. Крім того, вони швидко засвоюються і підтримують нормальний склад мікрофлори кишечника. Вибирайте кисломолочні напої зі зниженим вмістом жиру. А от від молока влітку краще відмовитись.

Чай. Зелений чай чудово втамує спрагу, особливо якщо він з лимоном. Чорний чай теж можна пити у спеку, він тонізує і додає сил, але спрагу втамовує менше. Меліса або м’ята, додані до чаю, підвищать його тонізуючі властивості, додадуть різноманітності смаку.

Квас. Квас є одним із найбільш смачних і популярних способів втамувати спрагу. Але саме натуральний квас, а не магазинний газований. Справжній квас повинен містити лише воду, цукор, квасне сусло і дріжджі. Крім втамування спраги, натуральний квас має ще й інші корисні для нашого організму властивості. У квасі містяться кисломолочно бактерії, які нормалізують мікрофлору кишечника, він сприяє швидшій засвоюваності їжі і має високу поживну цінність.

Порічковий морс. Червона смородина, хоч і найбільш вітамінізована, не підходить людям з високою кислотністю, з хворобами шлунку. До речі, у правильно приготовленому морсі зберігається 2/3 корисних речовин від свіжої ягоди.

Оксана Симоненко

Нагору