ЖИТТЯ

Стрілянина в Переяславі: яке рішення прийняли в суді

У грудні минулого року в Переяславі чоловік влаштував стрілянину й поранив іншого. В суді його виправдали.

6 грудня близько першої ночі біля кафе “Алькатрас” на вулиці Б. Хмельницького в Переяславі чоловік здійснив постріли в іншого “предметом, схожим на пістолет”. Той отримав тілесні ушкодження – забійні рани грудної клітки та лівої руки. Це сталося на грунті раптово виниклих неприязних стосунків. Відкрили кримінальне провадження за ст. 296 ч.4 ККУ (Хуліганство). Карається штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на ухвали суду.

На засіданні суду, яке провели 9 грудня, підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2021 року. Тоді постраждалий вказав, що підозрюваний здійснив у нього постріли з травматичної зброї в момент, коли він піднімався з підвального приміщення кафе-бару. “Також потерпілий пояснив, що він безпосередньо перед пострілами повернувся в сторону дверей бару на чийсь голос і в цей момент побачив особу (підозрюваного) з предметом, схожим на пістолет, направленим на нього. Він інтуїтивно прикрив голову рукою та почув постріли і біль від куль в області передпліччя та грудей”, – йдеться в ухвалі. Прокурор закликав до запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Однак суд взяв до уваги міцні соціальні зв’язки підозрюваного: постійне зареєстроване місце проживання, сім’я та вагітність дружини, робота – і пом’якшив рішення.

На наступному судовому засіданні, яке відбулося 19 лютого, постраждалий відмовився від обвинувачень та попросив закрити кримінальне провадження. “На запитання суду потерпілий зазначив, що його відмова є добровільною, без примусу. Він примирився із обвинуваченим, претензій до нього не має, розуміє наслідки закриття кримінального провадження”, – йдеться в ухвалі. Тож суд закрив справу.

Нагадаємо, що в квітні поліція зафіксувала порушення карантинних вимог в “Адреналіні”. Однак суд закрив адміністративне провадження через неправильно складений протокол.

Віталій Усик

Фото тематичне з інтернету

Нагору