ЖИТТЯ

Хмару, схожу на “ядерний гриб”, бачили і в Переяславі: що це таке

Вчора переяславців вразила дивна хмара, схожа на “ядерний гриб”. Втім, жителі не тільки нашого міста могли її бачити. Що ж то за диво природи?

Вчора, 28 червня, сторінки переяславців у соцмережі почали заповнюватися фотографіями так званої хмари-ковадла, яка візуально дуже нагадує “ядерний гриб”. Взагалі подібні знімки з’являлися в багатьох жителів Київщини, зокрема, хмару бачили і в столиці. Інформатор розповідає про це детальніше.

Користувач Facebook Сергій Станіславський пише: “Диво-хмара над Переяславом 28.06.21”. Він бачив цю хмару о 19:07 і прикріпив до свого допису фотографію.

Фото: Сергій Станіславський

Користувач соцмережі Instagram з ніком shimarakin теж оприлюднив кілька фотографій у своїх сторіз.

Фото: shimarakin

Відома синоптикиня Наталка Діденко вчора ж пояснила, що це за природне явище: “Сьогодні багато хто помітив і зафіксував хмару-ковадло. Вони дуже ефектні, красиві. Трапляються влітку, не дуже часто, підвид купчасто-дощових хмар. Хмара розвивається, потік формує, несе вгору тепле повітря. Але доходить до крижаної умовної атмосферної стелі і ця стеля не дає далі розвиватися процесу. Що хмарі далі робити? Правильно! Вона розтікається в боки, утворюючи таку красиву форму велетенського гриба. А оця хмара-ковадло, що на фото, красувалася 19 червня минулого, 2020 року”.

Фото: Наталка Діденко

Нагадуємо, у Переяславі існує болюча та нагальна проблема щодо безпритульних котів. Люди позбавляються від тваринок, як від непотребу. Детальніше читайте за посиланням.

Юлія Кравченко

Нагору