ЖИТТЯ

Наслідки негоди в Переяславі усуватимуть ще близько місяця

Нещодавно в Переяславі вирувала стихія, яка неабияк усіх здивувала. Буря принесла чимало негативних наслідків. Як з цим справляються та скільки на це потрібно часу?

26 червня близько 18:00 на Переяслав спустилася стихія: шквальний вітер, гроза, злива. Тривало це близько години, але навіть за цей нетривалий період негода наробила лиха. Переяславці публікували в соцмережах повалені дерева, обірвані електродроти, перевернуті зупинки громадського транспорту. Як усувають наслідки, Інформатору розповів начальника цеху “Благоустрій” ВУКГ Сергій Шаменко.

– Працювати почали одразу після негоди, – сказав він. – Як тільки минула буря, посадили хлопців у машину. Вони взяли пилки, почали розбирати “найгарячіші” точки, де впали дерева, піднімати зупинки, які літали від негоди. Зараз роботи тривають. Кожного дня залучається 3 одиниці техніки. У неділю працювали вісім осіб, а в понеділок – 9. Вони розпилювали дерева, вивозили гілля. Наприклад, на Богдана Хмельницького тільки вивезли гілля – люди знов понаносили, бо вони везуть його із власних дворів.

Сьогодні наші хлопці розпилювали деревину на Підварках, бо туди РЕСівці вже чотири дні доїхати не можуть, щоб включити світло. Зараз (29 червня о 13:00 – ред.) пиляють на мосту біля річки Альта біля Борисівки. Був ще випадок на вулиці Перемоги, там лежала деревина, верхівка якої була в дротах під напругою. Ось в яких умовах доводилося працювати. Як наслідок, після цієї бурі нам додалося роботи щонайменше на два тижні, а то й на цілий місяць.

– Що зі зламаними деревами буде далі?

– Як це відбувається. Дерево розпилюють, забирають частинами, а потім деревина завозиться людям. Є малозабезпечені люди, люди з будинками з пічним опаленням, атовці — їм цю деревину завозять по черзі, згідно із заявами.

– Із ким зв’язатися, коли потрібна подібна допомога?

– У Переяславі є єдиний диспетчерський центр (5-15-68 або 5-80-00) — це основний спосіб комунікації. Інформують про все: світло, стихійні лиха. Так само мені телефонують в приватному порядку, хто знає мій номер, бо я його не ховаю.

Нагадуємо, вчора переяславців вразила дивна хмара, схожа на “ядерний гриб”. Що ж то за диво природи?

Юлія Кравченко

Нагору