ЖИТТЯ

Як охолодити приміщення влітку: сім корисних порад

Спекотне літо кидає виклик нам всюди, навіть удома. Що робити, якщо в будинку постійно спекотно, а встановити кондиціонер немає можливості?

Детальніше про те, як охолодити приміщення, розповість Інформатор.

Фольга. У регіонах зі спекотним кліматом дуже популярним став метод наклеювання фольги на вікна. Зробити це можна за допомогою двостороннього скотчу. Фольга перешкоджає не тільки проникненню сонячних променів в приміщення, але і не дозволяє йому нагріватися.

Вода. Пийте багато води кімнатної температури без газу і льоду. Вона вгамує спрагу і подарує відчуття комфорту, а значить і в кімнаті здаватиметься прохолодніше.

Провітрювання. Щоб у кімнатах не було дуже спекотно, необхідно їх провітрювати. Причому робити це варто або рано вранці, або ввечері і вночі, коли температура повітря нижча. Провітрюючи приміщення з 10 до 18 години, можна запустити ще більше тепла.

Закрийте штори та жалюзі. Щільно закрийте всі штори та жалюзі, і ви відчуєте прохолоду. До 30 відсотків тепла надходить саме з вікон. Особливо це стосується тих, які виходять на сонячний бік.

Вологість. Відомо, що спека відчутніша, якщо в кімнатах спостерігається низька вологість. Так само погано, якщо вологість висока. Щоб забезпечити в кімнатах необхідну вологість повітря можна розвісити, наприклад, вологий одяг або час від часу збризкувати штори водою.

Переведіть ваше ліжко в літній режим. Найчастіше літня спека відчувається, коли намагаєшся заснути. Зменшіть кількість постільних приналежностей і використовуйте натуральні тканини.

Джерела обігріву. Всім відомо, що техніка під час роботи нагрівається, чим ще сильніше збільшує температуру повітря в спекотну пору року. Для того, щоб хоч якось полегшити перебування в кімнаті, необхідно вимкнути всю непотрібну техніку, особливо якщо це лампові телевізори, підігрівачі та подібні агрегати.

Нагору