ЖИТТЯ

Погода на 9 липня: у Переяславі буде 30 градусів тепла

Завтра у Переяславі буде сонячно і спекотно. А вночі можна буде помилуватись зірками. 

У п’ятницю, 9 липня, у Переяславі протягом дня буде сонячно і спекотно. Тільки опівдні на небі можуть з’явитись хмари. А вночі на небі можна буде побачити зірки. Найхолодніше буде зранку – 19 градусів тепла. А найтепліше буде вдень та ввечері – 29-30 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде всього 2-6 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 35 та 77 відсотками протягом доби. Тривалість дня 9 липня – 16 годин 8 хвилин. Завтра день буде коротшим на одну хвилину, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:55, а захід – о 21:03.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1947-му – 36,3 градуса тепла, а найнижчу в 1935-му – 8,8 градуса тепла.

Народні прикмети:

9 липня відзначають день ікони Тихвинської Божої Матері. Також у цей день вшановують пам’ять преподобного Давида Солунського. У народі святого називають Суничником, оскільки до цього часу поспіває суниця. У наших пращурів існувало повір’я: хто хоче позичити грошей, той повинен покласти трави суниці у кишеню і сміло йти – відмови не буде. Щоб дізнатись погоду, у минулі часи слідкували за травою: якщо вранці вона суха, на ніч слід чекати дощу.

Оксана Симоненко

Нагору