ЖИТТЯ

Ініціативна група з Переяслава виграла грант на облаштування молодіжного простору: яким він буде

Ініціативна група з Переяслава виграла грант у програмі “Мріємо та діємо”. З усієї України його отримали лише 12 громад, серед яких і наша.

Над грантом працювали представники місцевого університету, відділу культури та туризму міськради, ГІ “GORIZONT”. Згідно з ним у місті можна облаштувати сучасний молодіжний простір. Про плани щодо втілення цього проєкту Інформатору розповів депутат міськради Переяслава Андрій Іващенко, який брав чи не найактивнішу участь в боротьбі за цю можливість.

– Ми з хлопцями з університету брали участь в пітчінгу, де нам запропонували спробувати свої сили в написанні грантового проєкту. Суть в тому, що організація “IREX in Ukraine” дає кошти (близько 25 тисяч доларів) на облаштування молодіжного простору в Переяславі. Потім у межах цього гранту буде писатися ще один – на підтримку діяльності простору. Насправді, це дуже крута можливість. Якби не моя основна робота в університеті й було більше часу, то ми б цього року виграли два гранти. Зараз слід виконати всі “домашні завдання” в рамках цього гранту – наприклад, провести дизайн-сесію. Ми будемо плідно працювати над усім, тому що грант було вибороти нереально важко – спочатку ми навіть отримали аж чотири відмови, – розповідає Андрій Іващенко.

Поки точно невідомо, де саме розміщуватиметься молодіжний комплекс. Втім, як зазначає Андрій Іващенко, найвірогіднішим місцем є перший корпус ЦКМ (колишнє приміщення НЦК). Наразі лише тут є найбільше необхідного для облаштування простору для молоді.

Наразі у молодіжному комплексі планується:

  • відкритий кіноконцертний майданчик;
  • вільна wi-fi зона (яку пообіцяла зробити компанія “ХатаNET”);
  • поруч скейтпарк (обіцяв голова Переяславської ТГ Вячеслав Саулко).

Нагадуємо, на вулицях Переяслава стало багато безпритульних котиків. Будиночок для них на Спаській леваді переповнений, але декого вже забрали в люблячі сім’ї.

Юлія Кравченко

На фото: Андрій Іващенко (праворуч) із представниками грантодавця

Нагору