ЖИТТЯ

Погода на 13 липня: у Переяславі буде переважно хмарно

Вночі та вдень синоптики прогнозують грозу. А вранці вигляне сонце. 

У вівторок, 13 липня, у Переяславі о 3-й ночі розпочнеться гроза. Зранку вигляне сонце, але опівдні знову почнеться гроза з дощем і протримається до вечора. Опади – 0,5 мм. Найхолодніше буде зранку – 22 градуси тепла. А найтепліше буде вдень та ввечері – 29 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде всього 2-9 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 56 та 95 відсотками протягом доби. Тривалість дня 13 липня – 16 годин 1 хвилина. Завтра день буде коротшим на одну хвилину, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:59, а захід – о 21:00.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1936-му – 34,1 градуса тепла, а найнижчу в 1904-му – 8,2 градуса тепла.

Народні прикмети: 

У цей день відзначають собор святих славних і всехвальних 12 апостолів: Петра, Андрія, Якова Заведієвого, Івана, Пилипа, Варфоломія, Хоми, Матвія, Якова Алфієва, Іуди Іаковля, Симона Зилота і Матвія. Наші пращури прислуховувались до зозулі: якщо вона продовжує кувати – літо буде хороше і довге.

Оксана Симоненко

Нагору