ЖИТТЯ

Погода на 14 липня: у Переяславі буде сонячно та спекотно

Завтра у Переяславі протягом усього дня погода буде сонячною. Вночі на небі сяятимуть зірки. 

У середу, 14 липня, у Переяславі протягом усього дня погода буде сонячною, надворі буде досить спекотно. А вночі на небі можна буде побачити зірки. Найхолодніше буде зранку – 22 градуси тепла. А найтепліше буде вдень та ввечері – 31 градус із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде всього 2-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 35 та 80 відсотками протягом доби. Тривалість дня 14 липня – 15 годин 59 хвилин. Завтра день буде коротшим на дві хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:00, а захід – о 20:59.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1951-му – 33,2 градуса тепла, а найнижчу в 1911-му – 8 градусів тепла.

Народні прикмети: 

14 липня відзначають день пам’яті святих чудотворців безсерібреників Косми і Даміана. У селян у цей час починалась косовиця: “Кузьма і Дем’ян прийшли – на косовицю пішли”. До цього часу поспіває малина, перші овочі. Наші пращури на Кузьму і Дем’яна варили варення з аґрусу. У минулі часи помітили, що хороша погода 14 липня обіцяє хорошу погоду 14 листопада, а якщо буде погана погоду у цей день, то й 14 листопада нічого хорошого не чекай.

Оксана Симоненко

Нагору