ЖИТТЯ

Погода на 16 липня: у Переяславі надалі триматиметься спека

Завтра у Переяславі зранку буде сонячно. Максимальна температура повітря – 31 градус. 

У п’ятницю, 16 липня, у Переяславі зранку буде сонячно. О 15:00 синоптики прогнозують грозу, яка триватиме до вечора. Опади – 0,1 мм. Вночі на небі можна буде побачити зірки. Тепло буде зранку – 25 градусів тепла. А спекотно стане вдень та ввечері – 31 градус із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде всього 4-9 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 50 та 70 відсотками протягом доби. Тривалість дня 16 липня – 15 годин 55 хвилин. Завтра день буде коротшим на дві хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:02, а захід – о 20:57.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1931-му – 35,9 градуса тепла, а найнижчу в 1902-му – 7,8 градуса тепла.

Народні прикмети: 

16 липня вшановують пам’ять благовірних князів Василя і Костянтина Ярославських. У народі цей день називається Маків, і з давніх часів вважається нещасливим. У цей день краще бути обережним і не починати ніякої справи. До цього часу повністю зріє і лісова, і садова суниця. У цей день наші пращури спостерігали за комарами і мошкою: якщо вони в’ються колами, хороша погода гарантована на найближчі сім діб.

Оксана Симоненко

Нагору